Companii

Caroli, 29 mil. euro la sase luni

Caroli, 29 mil. euro la sase luni
14.07.2009, 18:28 23

Caroli Foods, unul dintre cei mai mari producatori de mezeluri de pe plan local, a finalizat primul semestru al acestui an cu o cifra de afaceri de 29 mil. euro, in crestere cu 1% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Profitul operational al companiei a inregistrat insa un avans de 4% in aceasta perioada, la un milion de euro.
„Au fost sase luni dificile. Din luna ianuarie a acestui an pana in luna mai, piata mezelurilor a inregistrat o scadere de 1%, in conditiile in care in anul 2008 aceasta a crescut cu 7%. Cresterea inregistrata de Caroli se datoreaza investitiilor realizate in branduri", a declarat Andrew Taylor, vicepre sedintele comercial al Caroli Foods.
Pentru finalul acestui an, reprezentantii Caroli Foods estimeaza o stagnare a cifrei de afaceri in euro la nivelul anului 2008, cand producatorul a inregistrat o cifra de afaceri de apro xi mativ 69 de mili oane de euro.
„In lei vom in re gistra cres tere, insa din cauza cursului, in euro cifra de afaceri a companiei va stag na", a adau gat el. In ceea ce priveste vanzarile in volum, Caroli previ zio nea za pentru anul aces ta o ma jo rare de 6,2% fata de rezul tatele realizate anul trecut, la apro xi mativ 25.000 de tone.
„Piata meze lu rilor va stagna anul acesta in valoare, in timp ce in volum estimam ca se va mentine scaderea de 1%, tinand cont ca sezonul de varf al industriei mezelurilor este in cel de-al patrulea trimestru al anului", a spus vicepresedintele comercial al Caroli Foods. Potrivit reprezentantilor Caroli primii zece producatori de mezeluri acopera 60% din intreaga piata, estimata la un miliard de euro si 220.000 de tone.
Producatorul de mezeluri a castigat in primele sase luni ale acestui an 1,5% din volumul pietei locale, avand in prezent o cota de piata de 12%. In valoare, cota de piata a companiei este de aproape 14%. „Pana in anul 2010 vrem sa atingem o cota de piata de 15% in volum", a declarat Adrian Nicolaescu, marketing manager al Caroli Foods. De aceea, compania intentioneaza sa creasca cu 10% numarul de angajati ai departamentului de vanzari in cursul acestui an, echipa departamentului de marketing urmand a fi de asemenea extinsa. In prezent, grupul are 1.300 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO