Companii

Caroli a facut un profit de 5,1 mil. euro din mezeluri

14.02.2008, 20:25 9

Caroli Foods, unul dintre principalii producatori de mezeluri din piata locala, a inregistrat anul trecut o marja de profit de aproximativ 10%, obtinand la o cifra de afaceri consolidata de 55 de milioane de euro un profit net de 5,1 milioane de euro, in crestere cu 50% fata de anul precedent.
Haluk Akdemir, directorul executiv al companiei, a declarat ca imbunatatirea marjelor a fost determinata de restructurarea realizata in 2006 la nivel de grup, dupa preluarea producatorului de preparate din carne Maestro Industries din Cluj in urma cu trei ani. Mai mult, in cursul anului trecut Caroli a vandut terenul pe care era situata fosta fabrica Maestro companiei Ditovis, cu activitati in domeniul tipografic, pentru aproximativ 800.000 de euro.
Pentru anul acesta, reprezentantii Caroli vizeaza realizarea unor afaceri consolidate de 63 de milioane de euro, in crestere cu doar 14% fata de anul precedent, pe fondul incetinirii ritmului pietei.
Caroli detinea in noiembrie anul trecut o cota de piata de 9,6%, in crestere cu un procent fata de aceeasi perioada a anului precedent, potrivit propriilor informatii.
Grupul Caroli Foods, producatorul marcilor Maestro, Caroli, Gourmet, Primo si Familia, este format din companiile Caroli Prod 2000, T.C. Affaires, INDCARF si Maestro Industries. Compania cu peste 1.200 de angajati a investit pe parcursul celor 12 ani de activitate peste 35 de milioane de euro in procesarea si distribuirea mezelurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO