Companii

Caroli, crestere de 50% in primul semestru

05.07.2006, 18:22 11

Grupul de firme Caroli Foods, unul dintre primii trei producatori de mezeluri din Romania, a inregistrat in primele sase luni din acest an o crestere de peste 50% a vanzarilor, atat volumic, cat si valoric, fata de aceeasi perioada din 2005. Pentru acest an compania estimeaza o cifra de afaceri de 93 de milioane de euro, in conditiile pastrarii ritmului de crestere pana la sfarsitul anului.
"Cifra de afaceri estimata pentru acest an este de 93 de milioane de euro pentru intregul grup Caroli Foods, ceea ce ar reprezenta o crestere de 50% fata de anul trecut", a declarat Talal El Solh, presedintele grupului Caroli Foods.
Presedintele Caroli Foods a precizat ca rezultatele din primul semestru se datoreaza produselor noi, dar si campaniei nationale derulate pentru gama Caroli.
"Cresterea a fost generata de lansarea a 20 de produse noi sub marcile Caroli, Gourmet si Primo, dar si de derularea unei promotii nationale pentru gama Caroli. Un factor determinant l-a reprezentat si optimizarea retelei de distributie", a mai spus El Solh.
Caroli a achizitionat in luna martie compania clujeana Maestro Industries, unul dintre cei mai importanti procesatori de carne din Ardeal. Afacerea a fost dezvoltata de doi oameni de afaceri clujeni, Dorel Goia si Horia Ciorcila.
"Suntem in continuare in faza de planificare a integrarii companiei Maestro Industries in grup, deoarece asteptam avizul de la Consiliul Concurentei", a mai spus El Solh.
Potrivit presedintelui Caroli Foods, compania clujeana a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 10 mil. dolari (8,4 mil. euro). Maestro Industries, infiintata in 1994, detine o fabrica de procesare a carnii in Cluj si o retea de magazine in Cluj si Bistrita si circa 200 de angajati.
Maestro Industries a raportat pentru anul 2004 o cifra de afaceri de 5,6 mil. euro (22 mil. lei) si un profit de circa 1,4 mil. euro, potrivit site-ului ministerului.
Achizitia companiei clujene vine dupa ce in decembrie 2003 Caroli si-a imbogatit portofoliul de produse prin achizitionarea marcii Gourmet.
Grupul Caroli Foods detine marcile Caroli (pe segmentul mediu), Gourmet (pe segmentul superior) Familia (pe segmentul inferior pe piata) si Primo, care inglobeaza peste 170 de produse, dintre care 20 au fost lansate in acest an. Potrivit reprezentantilor companiei, brandul Caroli realizeaza intre 70 si 80% din vanzarile anuale.
Anul trecut, Caroli a devenit grupul Caroli Foods, din care fac parte companiile Caroli (axata pe distributie), T.C Affaires (axata pe productie) si INDCARF (viitoarea fabrica de mezeluri crude). In 2005 grupul a avut o cifra de afaceri de 62 de milioane de euro. Grupul are 1000 de angajati.
Anul trecut, piata produselor procesate din carne de porc s-a ridicat la 600 de milioane de euro.
Patru dintre primii cinci jucatori din piata mezelurilor sunt afaceri de familie: Cris Tim Bucuresti, Aldis Calarasi, Angst si Caroli. Singurul jucator care face parte dintr-un grup international este Tabco-Campofrio, detinut de spaniolii de la Campofrio Alimentacion.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO