Companii

Caroli l-a recrutat pe fostul CEO al JTI

04.10.2007, 16:11 26

Producatorul de mezeluri Caroli Foods, unul dintre primii trei jucatori din piata, l-a numit pe Haluk Akdemir, fostul director executiv al Japan Tobacco International (JTI), in functia de CEO al companiei. Talal El-Solh, fostul director general al Caroli Foods si unul dintre actionarii companiei, a decis sa ocupe doar functia de presedinte al grupului.
"Compania a urmat un curs ascendent de-a lungul timpului, ajungand la inceputul acestui an la un nivel de dezvoltare ce necesita un management profesional, venit din partea unei persoane cu spirit antreprenorial, calitati pe care le-am gasit in persoana lui Haluk Akdemir. Avand in vedere aceasta schimbare, eu imi voi dedica timpul in continuare pentru a explora noi oportunitati pe piata din Romania si din tarile invecinate, atat in domeniul nostru de activitate, cat si in alte arii de interes", Talal El-Solh, presedintele grupului Caroli Foods.
Caroli Foods, a inregistrat in primul semestru din acest an o cifra de afaceri de 47,3 mil. euro, in crestere cu 31% fata de aceeasi perioada din 2006, ca urmare a integrarii brandului Maestro in portofoliul de produse. Reprezentantii companiei estimeaza pentru cea de-a doua jumatate a acestui an depasirea estimarilor initiale a ritmului de crestere, ceea ce inseamna ca la finele lui 2007 Caroli va avea afaceri de peste 120 mil. euro.
Piata preparatelor din carne, estimata a avea o valoare de aproximativ un miliard de euro, va creste anul acesta cu 10% fata de 2006, pe fondul dezvoltarii lanturilor de retail si cresterii capacitatilor de productie ale principalilor producatori de mezeluri din piata, CrisTim, Caroli, Aldis, Angst, Elit si Tabco-Campofrio.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO