Companii

Carrefour a intrat în insolvenţă în decembrie pentru că nu şi-ar fi achitat datorii de 170.000 de euro către un producător român de scutece

Carrefour a intrat în insolvenţă în decembrie pentru...

Autor: Cristina Roşca

06.01.2014, 00:08 1503
Piaţa locală de retail a fost zguduită în ultimele zile ale lui 2013 de decizia Tribunalului Bucureşti de a aproba insolvenţa Carrefour România, una dintre cele mai mari companii locale, cu afaceri de aproape 1 mld. euro.
 
 
Aceasta este de altfel cea mai mai mare insolvenţă din România, depă­şind-o pe cea a Hidroelectrica, o companie cu afaceri de circa 700 mil. euro, intrată în insolvenţă în 2012 la propria cerere.
 
Procesul în care este implicat Carrefour este controversat, iar datele publice la dosar sunt contradictorii, avocaţii francezilor au depus deja recurs la o instanţă superioară, decizia urmând a fi luată în prima săptămână a acestui an.
 
Tribunalul Bucureşti a aprobat la finalul anului trecut la cererea producătorului de scutece GSL Logistic intrarea în insolvenţă a Carrefour România, companie cu afaceri de 930 de milioane de euro care operează reţeaua de hipermarketuri cu acelaşi nume. Decizia tribunalului este surprinzătoare având în vedere stabilitatea financiară a Carrefour România şi cash-ul de care dispune compania.
 
Compania Carrefour România, care operează cele 25 de hipermarketuri cu acelaşi nume (supermarketurile Carrefour Market sunt operate de compania Artima), a terminat anul 2012 cu afaceri de 930 de milioane de euro, profit de 23 de milioane de euro şi aproape 7.000 de angajaţi, ultimul an pentru care există informaţii financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24