Companii

Carrefour anunta deschiderea a trei supermarketuri, dar doua dintre spatii nu sunt inca libere

Carrefour anunta deschiderea a trei supermarketuri, dar doua dintre spatii nu sunt inca libere
16.03.2009, 16:07 67

Carrefour a semnat un parteneriat cu proprietarii retelei de centre comerciale Winmarkt, prin care va extinde numarul de supermarketuri in cadrul proiectelor Winmarkt Somes din Cluj, Winmarkt Magura din Bistrita si Winmarkt Big din Turda, insa o parte dintre spatii sunt ocupate inca de alti retaileri care au contracte si mai lungi de un an.

"Spatiul pentru magazinul din Turda va fi preluat de Carrefour de la 1 iulie anul acesta, dar la Cluj si Bistrita inca avem contracte cu o serie de chiriasi, cel mai lung fiind pana in luna august 2010. Vom incerca sa reziliem pe cale amiabila aceste contracte sau sa mutam o parte din chiriasi in alte zone ale proiectelor", a declarat Marius Ionescu, chief marketing officer al firmei Winmarkt Management.
Supermarketul Carrefour din Turda va avea o suprafata de vanzare de 713 mp, cel din Cluj 975 mp, in timp ce unitatea din Bistrita va avea o suprafata de vanzare de 673 mp. Suprafata inchiriabila a proiectului din Bistrita este de 4.200 mp, a celui din Cluj de 4.300 mp, in timp ce Winmarktul din Turda are o suprafata inchiriabila de 2.100 mp. "Acest parteneriat este inceputul unei colaborari care s-ar putea extinde si in cadrul altor centre comerciale, dar in momentul de fata sunt doar discutii. Purtam totodata negocieri si cu alti operatori pentru preluarea unor spatii mari in alte centre comerciale", a mai spus reprezentantul Winmarkt.
In ciuda faptului ca pentru spatiile care vor fi preluate Carrefour va fi perceputa o chirie mai mica decat cea a altor retaileri cu magazine mai mici, principalul motiv pentru care proprietarii retelei Winmarkt au decis semnarea acestui contract este legat de cresterea numarului de vizitatori.
"Ne asteptam ca traficul la parterul acestor centre comerciale sa fie mai mare cu cel putin 30% dupa deschiderea Carrefour. La Bistrita si la Cluj vom avea si alte magazine la parter, care vor forma o galerie comerciala in fata magazinului", declara Ionescu.
In prezent, proiectul din Cluj are peste 6.400 de vizitatori zilnic, cel din Bistrita peste 3.000, in timp ce Winmarkt Big din Turda are un trafic zilnic de 900 de persoane. Carrefour a intrat in Romania si pe segmentul de supermarketuri prin preluarea celor 21 de unitati Artima de la fondul de investitii Polish Enterprise, care au fost ulterior redenumite Carrefour Express.
Reteaua de centre comerciale Winmarkt, formata din 15 unitati in 13 orase din tara, este detinuta de compania italiana Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), ca urmare a unei tranzactii de 182 milioane de euro incheiata in prima parte a anului trecut cu fondul american Broadhurst.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO