Companii

Carrefour reia expansiunea pe hipermarketuri la Galaţi. Cu cine se bate în judeţ

Carrefour reia expansiunea pe hipermarketuri la Galaţi....

Autor: Cristina Roşca

04.08.2013, 10:57 1286
Grupul francez Carrefour reia expansiunea pe segmentul hipermarketurilor după circa doi ani de pauză cu un magazin la Galaţi în cadrul unui proiect dezvoltat de sud-africanii de la NEPI.
 
În judeţul Galaţi Carrefour este prezent cu mai multe supermarketuri, însă nu avea niciun magazin pe suprafaţă mare, segment ocupat în prezent doar de Real (magazin ce urmează a fi transformat în Auchan) şi Kaufland.
 
Hipermarketul Carrefour din Shopping City Galaţi va avea o suprafaţă totală de 9.600 mp şi urmează a fi deschis în trimestrul patru din acest an. Francezii nu dau detalii despre valoarea in­vestiţiei, însă, potrivit in­formaţiilor deţinute de ZF, un hipermarket deschis de un retailer într-un mall dezvoltat de un partener se ridică la circa 5 mil. euro, în timp ce un magazin dezvoltat de la zero de un lanţ de magazine poate costa 20 de milioane de euro.
 
Sud-africanii de la NEPI vor dezvolta un centru comercial care pe lângă hipermarket va avea şi o galerie de 20.000 de metri pătraţi pentru magazine, food-court şi zonă de divertisment.
 
Carrefour este prezent pe piaţa locală cu trei formate de magazine – hipermarketuri, supermarketuri şi magazine de proximitate -, însă în ultimii ani marcaţi de criză s-a concentrat pe dezvoltarea unităţilor mici, care necesită investiţii pe măsură.
 
Francezii deţin în România 121 de magazine – 24 de hipermarketuri, 69 de supermarketuri Carrefour Market şi 28 de magazine de proximitate Carrefour Express, plus un magazin online – cu vânzări de 5 miliarde de lei anul trecut (1,12 miliarde de euro), în creştere de la 4,55 miliarde de lei (1,07 miliarde de euro).
 

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 2.08.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO