Companii

Castelul Peleş a pus în vânzare biletul dublu pentru a atrage turişti

Castelul Peleş a pus în vânzare biletul dublu pentru a atrage turişti

Autor: Mirabela Tiron

11.03.2012, 13:56 873

Muzeul Naţional Peleş a pus în vânzare un bilet dublu, care asigură vizitarea însoţită de ghid pentru Castelul Peleş şi Castelul Pelişor, pentru tariful de 30 de lei pentru adulţi. Elevii, studenţii şi pensionarii nu pot cumula acest bilet cu reducerile deja existente (75% pentru elevi şi studenţi si 50% pentru pensionari).

Biletul dublu include vizitarea expoziţiei de bază a Castelului Peleş (insoţit de ghid, in limba română, engleză, franceză, etc.) şi a Castelul Pelişor (din nou însoţit de ghid). Biletele se pot achiziţiona de la casa de bilete din curtea interioară a Castelului Peleş.

Această promoţie vine in ajutorul campaniilor deja difuzate de Muzeul Naţional Peleş pentru relevarea colecţiilor de artă expuse de muzeu. În acest an vor avea loc 6 expoziţii temporare, printre care şi "KLIMT", dedicată pictorului austriac care are 11 lucrări originale în colecţiile muzeului. În decursul acestui an, Muzeul Naţional Peleş derulează şi un concurs pe pagina oficiala de Facebook, unde în fiecare săptămână fanii Castelului Peleş pot câştiga bilete gratuite.

Organizat ca muzeu în anul 1953, Castelul Peleş, fosta reşedinţă de vară a regelui Carol I şi a reginei Elisabeta, constituie unul dintre marile tezaure de artă ale României. A fost dechis pentru public pâna în anul 1975, când a fost inclus într-un program amplu de restaurare, timp de 15 ani, iar din 1990 a fost redeschis ca muzeu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO