Companii

Catalin Chelu ia Alprom Pitesti si vrea si alte achizitii

Catalin Chelu ia Alprom Pitesti si vrea si alte achizitii

Catalin Chelu, principalul actionar al Alprom Pitesti: Alprom are o valoare imobiliara foarte mare, insa dezvoltarea afacerii este prima prioritate, de aceea vrem sa crestem capacitatea de productie.

05.11.2009, 23:22 188

Omul de afaceri Catalin Chelu, principalul actionar alproducatorului de componente auto Altur Slatina, a preluat 51,7%din actiunile fabricii de mobila Alprom Pitesti si sustine caintentioneaza sa faca si alte achizitii in industria mobilei inviitorul apropiat.
"Intentionez sa mai fac si alte achizitii in acest domeniu. Este opiata care scade in prezent, dar asta nu inseamna ca nu existaoportunitati de dezvoltare pe viitor, dupa ce piata imobiliara isiva reveni", a declarat Catalin Chelu.
Chelu, 41 de ani, este unul dintre cei mai puternici investitori depe piata de capital, cu o avere de cateva zeci de milioane de euro.El nu a dorit sa spuna insa daca aceasta tranzactie va avea locpana la finalul acestui an sau in 2010.
Chelu a achizitionat 51,7% din actiunile Alprom Pitesti in varaacestui an prin intermediul companiilor Vulturul Comarnic, AlturSlatina, Aprico Consult Galati si Fartexim Galati, prin cumparareaactiunilor detinute de salariati in urma privatizarii prin MEBO. Unpachet de 43% din titlurile producatorului de mobila au fostachizitionate de compania Financiar Urban, controlata de omul deafaceri argesean Gheorghe Vasai.
Catalin Chelu nu a precizat suma pe care a platit-o pentru a intrain posesia pachetului majoritar de actiuni al Alprom. "Deocamdatanu pot sa spun acest lucru, doar ca investitia a fost realizataatat prin fonduri proprii, cat si prin credit bancar. Alprom are ovaloare imobiliara foarte mare, insa dezvoltarea afacerii esteprima prioritate, de aceea vrem sa crestem capacitatea deproductie", a adaugat el.
Compania a inregistrat anul trecut afaceri de 11,6 milioane deeuro, in scadere cu aproximativ 50% fata de rezultatele din 2008,si pierderi de 1,7 milioane de euro, potrivit datelor Ministeruluide Finante. Aproximativ 70% din vanzarile companiei sunt generatede exporturi.
Alprom Pitesti se numara printre cei mai mari jucatori dinindustria mobilei alaturi de companii ca Mobexpert, Elvila, IKEA,Italsofa, Sortilemn, Staer, Lemet, Plimob, si Silvarom.
Piata interna de mobila ar putea sa scada cu 30% anul acesta, inconditiile in care in primele sase luni declinul a fost de circa25%, potrivit estimarilor Asociatiei Producatorilor de Mobila dinRomania.
In primele sase luni ale acestui an, piata interna de mobila aatins valoarea de 431,2 milioane de euro, cu 26,2% mai putincomparativ cu intervalul similar din 2008.
In ceea ce priveste numarul de angajati, industria mobilei apierdut 9% din personal in 2008, tendinta care s-a mentinut si lajumatatea anului, cand pentru producatorii de mobila lucrau cu16.300 mai putini oameni. La nivelul industriei activeaza 3.800 defirme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO