Companii

Câţi bani se fac oficial în turism. Poiana Braşov, afaceri de doar 100 de milioane de lei din cazare şi restaurante

Câţi bani se fac oficial în turism. Poiana Braşov,...

Autor: Mirabela Tiron

01.11.2018, 00:08 1414

Judeţul Braşov este, cu 1,2 milioane de turişti anual, a doua destinaţie turistică din România, după Capitală.

În Poiana Braşov, una dintre cele mai căutate sta­ţiuni montane pe perioada iernii, funcţionau anul tre­cut 22 de companii hoteliere, cu afaceri totale de circa 91 mil. lei, dar şi 11 companii ce operau restaurante, cu afaceri de doar 8,9 mil. lei, arată datele oficiale de la Registrul Comerţului.

Analiza a luat în calcul companiile cu sediul social în localitatea Poiana Braşov (judeţul Braşov), ce operează sub cod CAEN 55 - hoteluri şi alte facilităţi de cazare - dar şi 5610 - restaurante.

În total, businessul din turism s-a ridicat, conform date­lor oficiale şi calculelor ZF, la nici 100 de milioane de lei, sub cifra de afaceri raportată de un singur hotel de cinci ste­le din Capitală - JW Marriott, care are o capacitate de 402 camere.

Cu toate acestea, Poiana Braşov, staţiunea montană ce beneficiază de un domeniu schiabil care se întinde pe 45 de hectare şi are 26 de kilometri de pârtii, este plină de turişti în sezonul de schi. Datele de pe site-ul internaţional de rezervări booking.com arată că aproape 75% din ca­mere sunt deja rezervate pentru vacanţa aferentă sărbă­to­rilor de iarnă, iar tariful pe cameră la hotelurile de lux depăşeşte 1.000 de lei pe noapte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO