Companii

Ce citiţi în noul număr din Business Magazin

galerie foto

galerie foto

Autor: Dana Ciriperu

16.03.2015, 00:01 113

Ultimul număr
 

Succes de emigrant

Florin Simon, singurul român desemnat antreprenorul străin al anului în Italia, face parte din primele generaţii de emigranţi care au luat drumul Vestului în anii ’90. În două decenii, a construit o afacere de 16 milioane de euro mizând pe dorul de casă al românilor din Italia.

 

Din pasiune pentru cafea

Doi tineri din Sibiu s-au îndrăgostit de aroma cafelei şi cu ajutor din partea unui brand cunoscut au deschis un mic coffee shop în Bucureşti. Steam Coffee Shop este o minicafenea într-un spaţiu de doar 12 metri pătraţi, înspre zona de nord a Capitalei, de unde clienţii pot cumpăra doar produse „to go“.

 

Controversa preţului mic

Ultimul sfat al Lilianei Solomon, fosta şefă a operaţiunilor locale ale Vodafone România şi managerul care a asigurat tranziţia de la brandul Connex, rămâne actual şi la mai bine de patru ani de când cea mai puternică femeie din telecomul românesc pleca la Londra în funcţia de director de operaţiuni al Vodafone pentru Europa: „Diferenţierea prin preţ nu este sustenabilă şi trebuie să înceteze. Este o competiţie prostească“.

 

Democratizarea artei

Manuela Plăpcianu a reuşit în ultimii şase ani să aducă în prim-plan o piaţă de artă mai prietenoasă, dar a obţinut şi o creştere de peste o treime a numărului de cumpărători (şi de pasionaţi) dintr-un domeniu care a simţit criza într-un mod pozitiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO