Companii

Ce şanse are Andrei Hareţ să devină primul şef român al Ursus

Ce şanse are Andrei Hareţ să devină primul şef...

Autor: Ioana David

02.11.2013, 19:26 435

Plecarea fostului preşedinte al Ursus Brewe­ries şi faptul că producătorul de bere nu a anun­ţat până acum persoana care va ocu­pa cea mai înaltă poziţie în companie aduc în discuţie numele lui Andrei Hareţ, ro­mâ­nul care conduce operaţiunile SABMiller din Un­ga­ria.

WikiZF: Profilul companiei Ursus Brewe­ries

Hareţ, 42 de ani, a fost numit în iunie 2010 în fruntea afacerilor SABMiller din Ungaria după ce anterior a fost vicepreşedinte pe vânzări şi distribuţie al Ursus Breweries, cel mai mare producător local de bere în funcţie de cifra de afaceri.

Dacă va fi numit în funcţia de preşedinte al Ursus, Hareţ va deveni şi primul român pe mâna căruia gigantul sud-african îşi lasă afacerile de pe pe piaţa lo­cală. Contactat de ZF, Hareţ nu a dorit să co­men­te­ze pe marginea acestor informaţii. Repre­zen­tanţii Ursus Bre­weries au spus că numirea unui noi pre­şe­dinte „este un proces care îşi urmează cursul şi comu­ni­carea le­gată de acest subiect va fi făcută la mo­men­tul po­trivit. Orice altă discuţie pe acest subiect în mo­men­tul de faţă doar alimentează potenţiale spe­culaţii.“

Înainte de plecarea din România, Hareţ a fost pre­şedinte interimar al producătorului brandurilor Timi­şoreana şi Ursus. El a absolvit Facultatea de Mate­matică din cadrul Universităţii Bucureşti şi Facultatea de Finanţe, Bănci şi Asigurări din cadrul ASE.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO