Companii

Cea mai mare comandă pentru ciocolată din România: o companie din sectorul bancar a cumpărat praline de 18.000 de euro

Cea mai mare comandă pentru ciocolată din România: o...

Autor: Cătălina Butan, Mădălina Dediu Panaete,

12.01.2014, 20:19 7298

O companie care activează în sectorul bancar românesc a cumpărat de sărbătorile de iarnă praline belgiene de lux Leonidas de 18.000 de euro din ciocolateriile omului de afaceri Ion Codreanu.

Ion Codeanu deţine în Bucureşti trei ciocolaterii Leonidas, cu vânzări anuale de 210.000 de euro. În luna decembrie, cele trei magazine au vândut praline belgiene de 100.000 euro, cele mai mari comenzi fiind de 18.000 şi 10.000 de euro, de la companii din sectorul bancar şi de 8.000 de euro de la o altă firmă din domeniul energetic.

„Faţă de anii trecuţi am remarcat, mai ales pe partea de cor­porate, că bugetele s-au alocat din timp, astfel încât pri­me­le comenzi le-am primit începând cu prima săptămână din luna noiembrie”, a declarat Ion Codreanu, 33 de ani, pro­prie­ta­rul a trei magazine Leonidas, două în Capitală în zona Beller (lângă Piaţa Dorobanţi) şi Calea Victoriei şi unul în Bra­şov.  


Recomandări ZF

Oraşul din România în care s-a investit peste un miliard de euro mai primeşte o hală de producţie de la Daimler

Cel mai bine plătit poliţist din România are un salariu net de aproape 9.500 de lei pe lună, mai mare decât al preşedintelui ţării


Ion Codreanu, care a început afacerea cu ciocolată în 2009 şi care este unul dintre cei doi master francizori ai ciocolatei Leonidas în România, spune că toate magazinele pe care le deţine au înregistrat creşteri ale vânzărilor de săr­bători. Perioada sărbătorilor reprezintă pentru impor­ta­torii de ciocolată vârful vânzărilor. Codreanu afirma anterior că 70% din vânzările magazinelor pe care le deţine sunt înregistrate de Crăciun, de 1-8 martie şi de Paşte.

„Ciocolateria Leonidas Beller, pe care o administrez personal, a înregistrat o creştere (în decembrie anul acesta -n. red.) de aproximativ 80% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Am fost nevoiţi să lucrăm în schimburile 1, 2 şi 3 pentru a putea onora toate comenzile din luna decembrie.”

Cel mai vândut produs în magazinele Leonidas în perioada sărbătorilor a fost ballotinul mini, o cutie ce conţine 250 de grame de praline, care costă 46 de lei. Un kilogram de praline belgiene Leonidas costă 186 de lei (circa 40 de euro) pe piaţa locală

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO