Companii

Cea mai valoroasa companie de stat are un buget de investitii de 213 mil. euro

31.03.2009, 17:48 18

Romgaz, cea mai valoroasa companie de stat din Romania - cu afaceri de circa un miliard de euro si care asigura jumatate din consumul national de gaze, are pentru anul acesta un buget de investitii de 850 de milioane de lei (213 mil. euro), o parte din aceste fonduri urmand sa fie alocate pentru derularea lucrarilor in vederea descoperirii de noi zacaminte, dar si pentru modernizarea depozitelor subterane.

Aceasta este una din cele mai mari investitii anuntate de o companie locala anul acesta, Romgaz fiind cel mai valoros activ al statului in acest moment.
Sumele de anul acesta sunt mai mici comparativ cu cele de anul trecut cand compania a avut un buget de investitii de un miliard de lei. In ciuda scaderii consumului de gaze si a celui de energie electrica in urma reducerii activitatii in cazul unor companii mari consumatorare de resurse, reprezentantii Romgaz mizeaza totusi pe o crestere a cantitatilor livrate de 6,5% anul acesta, de la 6 miliarde de metri cubi la circa 6,4 miliarde de metri cubi. "Cantitatea de gaze naturale prognozata a fi comercializata in anul 2009 este in conformitate cu programele de livrari prevazute in contractele incheiate de Romgaz cu clientii sai", au declarat reprezentantii companiei.
Desi estimarile sunt optimiste, compania a inregistrat in primele doua luni ale anului afaceri de 654 de milioane de lei (152 de milioane de euro), in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut din cauza reducerii cererii de gaze naturale.
"In momentul de fata nu dispunem de informatii certe privind rezultatele primului trimestru al acestui an, datorita faptului ca nu s-a incheiat inca anul 2008, intarziere generata de procesul de reevaluare a mijloacelor fixe pe anul 2008", spun reprezentantii Romgaz.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO