Companii

Cefin vede afacerile diviziei automotive la 260 de milioane de euro

03.07.2007, 19:02 15

Cefin Holding Romania, dezvoltator de spatii logistice si retailer de autovehicule comerciale, si-a reestimat afacerile pe segmentul diviziei auto pentru acest an la 250 de milioane de euro, cu aproape 90% mai mult decat cifra de 130 de milioane de euro din 2006.
Estimarea initiala, avansata in luna aprilie, era de 200 mil. euro pentru anul in curs.
"Cifra de afaceri a fost regandita in sens pozitiv tot ca urmare a cresterii cererii de vehicule comerciale, dar care va atrage sigur si o crestere, poate mai putin importanta, si la celelalte divizii, dar in mod special la orele, manopera si consumabilele pentru intretinere", a declarat Stefano Albarosa, CEO al Cefin Holding. Importatorul vehiculelor utilitare de mare tonaj Iveco a declarat ca in prima jumatate a anului urmeaza sa se realizeze aproximativ 50% din estimarea anuala de 250 de milioane de euro.
Odata cu reestimarea veniturilor, compania a reestimat si volumul de vehicule pe care intentioneaza sa le livreze la 3.500 de unitati pentru piata din Romania. Reprezentantii companiei au declarat ca la inceputul anului previziunile de vanzari se situau intre 2.500 si 3.000 de unitati, la incheierea lunii mai cresterea cererii de vehicule comerciale motivand modificarea targetului. Estimarea in termeni de volum pentru prima parte a anului este de 1.700 de unitati. Vanzarea de autovehicule comerciale reprezinta, potrivit Cefin, doar juma-tate din businessul companiei.
"Din cifra de afaceri o pondere de 50% o reprezinta vanzarile de vehicule noi si second hand. Iar cealalta jumatate se concentreaza pe serviciile after-sales, constand in piese de schimb si service auto pentru vehicule comerciale", a spus Albarosa.
Cefin deruleaza operatiuni de retail de vehicule comerciale si pe pietele din Bulgaria si Ungaria, dar volumele comercializate se situeaza mult sub cele inregistrate in Romania.
Pentru vehiculele second hand Albarosa a mentionat ca urmeaza sa atinga o cifra de vanzari de 250 de unitati la finele primelor sase luni. "Chiar daca a inregistrat o usoara crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, acest segment a fost afectat de taxa de prima inmatriculare a vehiculelor de 3,5 tone pentru care majoritatea clientilor au optat in alegerea unui vehicul nou", a declarat Albarosa.
Cel mai mare client intern al Cefin este compania Guler Com Imex din Deva, care a achizitionat in aceasta primavara o flota de 200 de camioane de peste 18 tone, livrarile urmand a fi esalonate pe durata a 1,5 ani.
Din programul de dezvoltare anuntat pentru 2007, in valoare de 6,5 mil. euro, Cefin a inaugurat deja la Constanta unul dintre cele trei dealership-uri programate. Cea de-a doua unitate urmeaza sa fie localizata in Arad.
"Planul de extindere de la Arad este mult mai amplu, incluzand aici si relocarea fabricii de vehicule pentru transport persoane Astra Bus, dar si un nou centru logistic, unitate service si constructie caroserii. Costurile noului centru se vor ridica la 1 mil. euro", a detaliat Albarosa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO