Companii

Cei care trebuie să schimbe România. Azi, Antonio Eram Netopia System

Cei care trebuie să schimbe România. Azi, Antonio Eram Netopia System

Autor: Business Magazin

05.08.2011, 00:02 852

Din 1996, Antonio Eram, 37 de ani, s-a implicat din poziţia deangajat şi mai apoi consultant în industria internetului şitelecomunicaţiilor din România. În 2005 a pus însă bazele proprieiafaceri.

În 1996, când avea numai 20 de ani şi era încă student laAcademia Navală Mircea cel Bătrân din Constanţa, Antonio Eram s-aangajat ca director al diviziei de internet a GMB Computers, undes-a ocupat de dezvoltarea, implementarea şi promovarea serviciilorla care erau abonaţi trei ani mai târziu aproximativ 5.000 deconstănţeni, adică 45% din întreaga piaţă de la acel moment.Realizarea i-a adus poziţia de director regional de vânzări pentruserviciile de internet în cadrul operatorului telecom Connex, înprezent Vodafone, companie în care a evoluat timp de şase ani şiunde a fost implicat în dezvoltarea serviciilor de web mobil şi înlansarea portalului myx.net.

A făcut însă pasul spre antreprenoriat în 2005, odată cuînfiinţarea Netopia Systems, furnizor de servicii de comunicaţiiprin SMS şi microplăţi cu telefonul mobil care anul trecut a avut ocifră de afaceri de 4,5 milioane de euro, în creştere cu 12% faţăde 2009. Prin platforma pentru marketing şi comunicare adresatămediului de business web2sms.ro, spre exemplu, sunt trimise lunarpeste patru milioane de mesaje scrise care generează aproape otreime din încasările companiei, în timp ce mobilPay.ro, divizia demicroplăţi deţine 80% din piaţa de profil.

Pe lângă Netopia System, care din 2008 are un birou şi în SUA,la Silicon Valley, antreprenorul este implicat şi în alte proiecte,precum platforma pentru jocuri mygod.ro, şi este totodată şiinvestitor într-o serie de companii aflate la început din domeniiprecum IT, hardware, comerţ şi energii alternative. "Un obiectivimportant pentru următoarea perioadă ar fi lansarea unui proiect înSilicon Valley, cu adresabilitate mondială", spune Eram.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO