Companii

Cel mai mare distribuitor farma Mediplus a ajuns la vânzări de 888 milioane de euro, plus 18%

Ro­bert Popes­cu

Ro­bert Popes­cu

Autor: Georgiana Mihalache

23.03.2017, 00:07 889

Mediplus, cel mai mare jucător din piaţa de distribuţie de medi­ca­mente din România, parte din gru­pul far­ma­ceutic A&D Pharma, a încheiat anul trecut cu o cifră de afa­ceri de peste 888 de mi­lioa­ne de euro (aproape 4 mi­liar­de de lei), în creş­tere cu circa 18% faţă de 2015, po­tri­vit cal­culelor ZF.

Re­pre­zen­tanţii compa­niei nu au co­municat însă in­for­ma­ţii privind pro­fitul sau nu­mărul me­diu de sala­riaţi din 2016.

Grupul A&D Phar­ma, condus de Ro­bert Popes­cu, inte­grea­ză trei linii de business care includ distri­buţia de medicamente prin Mediplus, retailul far­maceutic prin reţeaua Sensiblu şi servicii de marketing şi vânzări.

În ac­ţio­nariatul companiei se află oamenii de afaceri Walid Abboud, Roger Akoury, Lu­do­vic Robert şi Mi­chel Eid.

În timp ce com­pa­niile din retailul far­maceutic se con­solidează, piaţa de dis­tribuţie de medi­camente a fost mar­cată anul trecut de intrarea în insol­venţă a Polisano, al cincilea jucă­tor din piaţa de profil, iar la începutul acestui an creditorii au votat pentru deschiderea procedurii de faliment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO