Companii

Cele mai puternice judeţe din România

Cele mai puternice judeţe din România

Autor: Dana Ciriperu

02.11.2016, 00:07 10210

Bucureştiul şi cele mai puternice zece judeţe din Ro­mâ­nia au împreună peste 70% din cifra de afaceri totală din eco­nomie, în timp ce judeţele de pe ultimele zece poziţii con­tribuie cu doar 5% la „motoarele” businessului româ­nesc. Faţă de 2008, în douăsprezece judeţe cifra de afaceri a înregistrat cel puţin o dublare.

Se remarcă însă, comparativ cu anul 2008, o reducere a dependenţei de Capitală, care mai asigură 37% din busines, faţă de 63% în urmă cu opt ani. Doar în Bucureşti şi Mehe­dinţi, adică cele două extreme din business, există un declin al vânzărilor raportate de companii, în rest businessul ju­deţean a fost pe creştere, arată o analiză pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Lipsa investiţiilor, numărul mic de companii antrepre­no­riale medii şi mari se vede în rezultatele unor judeţe precum Caraş-Severin, Teleorman, Botoşani sau Sălaj. În 16 judeţe din România cifra de afaceri cumulată a tuturor companiilor din judeţ nu trece de 10 miliarde de lei, comparabil cu cât vinde reţeaua de magazine Kaufland într-un an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24