Companii

Cine este francezul care preia afacerile de 3 mld. € ale Dacia

Nicolas Maure va prelua conducerea fabricii Dacia de anul viitor

Nicolas Maure va prelua conducerea fabricii Dacia de anul viitor

Autor: Bogdan Alecu

14.11.2013, 21:35 1393

Nicolas Maure, un francez care între 2006 şi 2008 a fost directorul Uzi­nei Mecanica Dacia, va prelua de la în­ce­putul anului viitor conducerea ope­ra­ţiunilor de trei miliarde de euro ale fabricii Automobile Dacia de la Mio­veni, după ce actualul director, Jérôme Olive, îşi va încheia mandatul de patru ani.

Olive a fost promovat în funcţia de director industrial al Renault pentru regiunea Europa şi va avea în subordine uzinele vest-europene ale grupului francez.

Nicolas Maure este inginer, absolvent al Ecole Centrale de Paris şi titular al unui MBA la Institut Européen d’Administration des Affaires. În industria auto s-a angajat în 1988, întâi pentru producătorul de componente Valeo, iar din 1993 la Faurecia.

În cadrul Renault, Maure şi-a început activitatea în 2000, întâi ca director cumpărări piese şi accesorii, devenind apoi director plan calitate şi director general al Société de Transmissions Automatiques. După perioada petrecută în România între 2006 şi 2008 a devenit vicepreşedinte pentru Meca­ni­că al Renault-Nissan Purchasing Or­ga­niza­tion şi Director Performanţă Fa­bricaţie Renault, iar acum s-a întors la nivel local să conducă operaţiunile de aproximativ trei miliarde de euro ale companiei cu cea mai mare contribuţie în industria şi exporturile României.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.11.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO