Companii

Cine sunt cei 12 manageri care au pe mână peste 900 de supermarketuri în care românii lasă anual 7,5 mld. euro

Cine sunt cei 12 manageri care au pe mână peste 900 de supermarketuri în care românii lasă anual 7,5 mld. euro

Autor: Cristina Roşca

27.11.2012, 00:07 3255

Şefii tututor celor 12 companii rămase în comerţul local lucrează în domeniu de zece, douăzeci sau chiar 30 de ani, unii dintre ei construindu-şi întreaga carieră în cadrul aceleiaşi companii. Astfel, Patrick Espasa, şeful operaţiunilor locale ale francezilor de la Auchan, lucrează de trei decenii pentru companie, încă de când avea 23 de ani. O poveste similară are şi Philippe Lejeune, francezul aflat la cârma Cora.

Pe o piaţă dominată de bărbaţi, Sorana Georgia a ajuns în vara lui 2011 la cârma Billa România după mai mulţi ani în cadrul Metro Cash&Carry şi Real. Ea este sin­gura româncă afla­tă la con­du­cerea unui jucă­tor din co­merţul modern. La fel ca Edith Lenga Balk, country ma­­nager al Sel­gros Cash& Carry, Sorana Geor­­gia are o experienţă de circa un deceniu pe piaţa locală. Cele două sunt sin­gurele femei în poziţii de top management pe piaţa locală. Edith Lenga Balk a venit în România în 2001, anul lansării lanţului de magazine Cash&Carry pe piaţa locală. Tot atunci a preluat şi Alexandru Vlad poziţia de director executiv al aceluiaşi lanţ.

Comerţul local nu a trecut în ultimul an prin schimbări majore la nivel înalt, cei mai mulţi executivi reuşind să îşi păstreze "fotoliul". Singurul retailer care a anunţat schimbări la nivel de top management a fost Penny Market, care l-a nu­mit pe Simon Hamerski la conducerea grupului care cuprinde atât lanţul cu acelaşi nume, cât şi Penny Market XXL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO