Companii

CITR Group: România are cu 19% mai multe companii de impact, însă cu o structură erodată

CITR Group: România are cu 19% mai multe companii de...

Autor: Roxana Rosu

28.03.2018, 12:51 430

Numărul companiilor de impact în economia românească, respectiv firme cu active mai mari de  un milion de euro, a crescut până la finalul anului 2016 cu 19% faţă de 2015, de la 20.000 la 23.000, cele mai importante majorări fiind însă în rîndul companiilor restructurabile (32%) şi insolvabile (46%) şi mai puţin la cele finanţabile (5%), arată un studiu realizat de CITR Group.

„Este încurajator că avem mai multe companii de impact în România şi ştim cu toţii că cele mai multe afaceri întâmpină momente de cumpănă şi că mulţi antreprenori locali trec prin dificultăţi. În acelaşi timp, este important ca aceşti antreprenori să ştie că există soluţii pentru redresarea afacerii lor şi să contribuim cu toţii la o cultură antreprenorială a solidarităţii. Cred că este esenţial pentru întreaga economie ca mediul de business să ajute şi să inspire antreprenorii români să continue, chiar şi după primul eşec”, afirmă Anca Maniţiu, CEO al CIT Restructuring, parte a CITR Group.

Analiza arată o înrăutăţire a structurii eşantionului analizat, cu impact semnificativ în economia românească, dar un semnal pozitiv este dat de faptul că cele mai multe firme restructurabile sunt cele pe profit.

În opinia analistilor, CITR, economia României stă pe o bază îngustă, deşi înregistrează cea mai mare creştere din UE, deoarece veniturile se concentrează în jurul unui număr mic de companii de impact. Vorbim despre aproximativ 23.000 de companii de impact la finalul anului 2016 care generează aproximativ de 65% din cifra de afaceri cumulată la nivel naţional, dar care reprezintă doar 4% din totalul companiilor din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO