Companii

City Mall o ia de la capat pentru a treia oara

15.09.2008, 20:48 22

Centrul comercial City Mall din sudul Bucurestiului, detinut de australienii de la APN/UKA, va intra intr-un nou proces de repozitionare, atat in ceea ce priveste mixul de chiriasi, cat si destinatia spatiilor construite, care vor cuprinde si birouri.

Mallul, cu o suprafata inchiriabila de 19.000 de metri patrati, are de la sfarsitul lunii iulie un nou director general in persoana lui Mihai Agaficioaia, care isi propune sa orienteze centrul comercial catre consumatorii cu venituri medii, aflandu-se deja in proces de negociere pentru aducerea unui retailer puternic de imbracaminte de pe acest segment.

City Mall a trecut de-a lungul timpului prin mainile a patru proprietari si a trei directori in ultimii doi ani, care au incercat la randul lor sa imbunatateasca performantele mallului prin modificarea mixului de chiriasi.

Tinand cont de rezultatele financiare obtinute si previzionate, actualii proprietari au evaluat mallul la 88,2 milioane de euro, cu 15 milioane de euro mai putin fata de pretul de achizitie, platit la sfarsitul anului 2006.

Rezultatele financiare ale City Mall, care numara printre chiriasi companii precum Domo, Billa, Sprider Stores sau Timberland & Nautica, ar putea scadea in urmatoarea perioada, tinand cont ca numarul centrelor comerciale din zona va creste, iar noul director general anticipeaza la randul sau o posibila scadere a veniturilor obtinute din chirii.

In urmatoarele luni este asteptata livrarea a trei centre comerciale noi in sudul orasului - Liberty Center, Grand Arena si Sun Plaza - care vor mari stocul de spatii comerciale moderne cu 150.000 de metri patrati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO