Companii

CJ Mureş investeşte peste 13 mil. euro în reabilitarea a 13,5 km de drum judeţean

Autor: Laurentiu Cotu

24.01.2012, 17:12 197

Consiliul Judeţean Mureş va investi 56,4 mil. lei (peste 13,1 mil. euro), din care 43,9 mil. lei (10,2 mil. euro) sunt fonduri nerambursabile, în reabilitarea şi modernizarea a 13,5 km de drum judeţean, pe tronsonul DJ 135 Măgherani-Sărăţeni.

Proiectul ''Reabilitarea, modernizarea DJ 135 Măgherani-Sărăţeni'', judeţul Mureş a fost depus spre finanţare în cadrul Axei Prioritare 2 a Programului Operaţional Regional, DMI 2.1 -

"Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane, inclusiv construcţia şi reabilitarea şoselelor de centură. Durata de implementare a proiectului este de 40 de luni.
Drumul judeţean 135 face legătura între localităţile Târgu Mureş şi Miercurea Nirajului, fiind o axă de transport local, care poate asigura legătura cu traseul autostrăzii Transilvania, precum şi îmbunătăţirea fluxurilor rutiere către zona turistică Sovata-Praid.

Investiţia include şi reabilitarea a două poduri şi 90 de podeţe, precum şi 56 de intrări în drumurile laterale. Proiectul va asigura şi consolidări ale structurii drumului, cu ziduri de sprijin şi drenuri sub şanţuri, în lungime cumulată de circa 6 km. Reprezentanţii CJ Mureş consideră că, prin această investiţie se va asigura creşterea traficului în zonă, cu mai mult de 55% pentru transportul de mărfuri şi cu 36% pentru pasageri, faţă de perioada actuală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO