Companii

Clădire de birouri pe platforma fabricii de încălţăminte Clujana

Autor: Laurentiu Cotu

19.09.2010, 23:47 145

Compania Coratim, controlată de Marius Bejan şi Daniel Dumitraş,care au vândut anul trecut hotelul West City din Cluj pentru 12mil. euro, investeşte 6 mil. euro într-o clădire de birouri peplatformă industrială a producă­torului de încălţăminteClujana.
Potrivit reprezentanţilor Coratim, suprafaţa totală închiriabilă aclădirii este de 17.000 mp, dintre care 10.000 mp sunt spaţii debirouri.
"În mare parte investiţia este realizată din fonduri proprii,astfel că estimăm ca într-un interval de aproximativ şapte ani săne recuperăm banii alocaţi acestui proiect. Suntem în discuţiiavansate cu trei companii, două dintre acestea provin din domeniulIT, pentru închirierea unor spaţii, preţurile fiind cuprinse între7 şi 9 euro pe metru pătrat. Am ales să dezvoltăm acest proiectîntr-o perioadă de criză, bazându-ne pe capacitatea Clujului de aatrage companii multinaţionale şi credem în expansiunea afacerilorîn această regiune'', a declarat Daniel Du­mitraş, unul dintreacţionarii Coratim.
Pe lângă birourile de tip open-space, clădirea va dispune şi de osală de conferinţe cu o capacitate totală de 1.000 de locuri şi de180 de locuri de parcare. În momentul de faţă, la parterul clădiriifuncţionează maga­zinul Diego.
"Mai sunt disponibili circa 4.500 de metri pătraţi de spaţii debirouri, însă credem că în următoarea perioadă de timp vom reuşi săînchiriem toate spaţiile, în condiţiile în care în Cluj nu prea maiexistă suprafeţe mari de birouri disponibile", a spus Dumitraş.Oficialii Coratim nu exclud varianta amenajării unor camere dehotel în interiorul clădirii din Piaţa 1 Mai, însă aceasta vadepinde în mare măsură de suprafeţele care vor rămâneneocupate.
Potrivit site-ului Ministerului Finanţelor, compania Coratim arealizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 38,1 mil. lei(aproximativ 9 mil. euro) şi avea un număr mediu de 43 de angajaţi.Compania a finalizat anul trecut construcţia unui ansamblurezidenţial în Cluj-Napoca cu 157 de apartamente, iar în lunaaprilie a acestui an a fost livrat pe piaţă un alt ansambluimobiliar cu 78 de apartamente.

Bani din vânzarea unui hotel

La începutul anului 2009, Coratim a finalizat o investiţie de 10mil. euro în construcţia hotelului de patru stele West City dinapropierea complexului Polus Center Cluj. Construcţia hotelului adurat un an şi jumătate şi are o suprafaţă totală de 7.000 de metripătraţi şi dispune de 101 camere. După aproximativ trei luni de lainaugurarea West City Hotel, conducerea Coratim a anunţat că avândut hotelul pentru 12 mil. euro Elenei Grec din Târgu-Mureş,care a făcut parte din consiliul de Administraţie al BereMureş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO