Companii

Clientii noi urca afacerile Curiero la nivelul anului trecut

26.07.2007, 17:38 19

Curiero, unul dintre principalii jucatori pe piata de curierat din Romania, a inregistrat in primul semestru din acest an o cifra de afaceri de 7,5 milioane de euro, tripla fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a noilor contracte castigate de la inceputul anului.
Astfel, in prima jumatate a anului businessul Curiero se situeaza aproape de nivelul raportat in 2006, respectiv 8 mil. euro.
"Cresterea volumului generat de clientii noi este de aproximativ 150%. Restul de pana la 205% il reprezinta volumele clientilor vechi", a declarat Bogdan Carcu, presedintele Curiero.
Seful Curiero a precizat ca pe baza ritmului de crestere inregistrat in prima jumatate a anului, cifra de afaceri a companiei va ajunge la 16,6 mil. euro in acest an, valoare dubla fata de 2006.
Printre clientii Curiero se numara Orange, RCS&RDS pe segmentul de servicii postale, Quelle, Avon si Daimler Crysler pe curierat, iar Asesoft, Inform Lykos, Erografica si Centrum pe segmentul cargo.
Potrivit informatiilor companiei, Curiero detine o cota de piata de 10% pe segmentul de curierat intern, ocupand locul patru pe o piata disputata si de Fan Courier, Cargus si TCE.
Triplarea businessului Curiero se datoreaza serviciilor postale, care in primele sase luni ale anului au generat venituri de 4,2 mil euro, ajungand sa reprezinte 57% din cifra de afaceri a companiei.
Evolutia Curiero Post este determinata de extinderea serviciilor la nivel national si de majorarea volumului de livrari din partea clientilor.
Bogdan Carcu afirma ca firma pe care o conducxe nu va fi afectata de majorarea tarifelor impuse de Posta Romana.
"Cresterea cifrei de afaceri generale si a celei pentru serviciile postale se bazeaza pe livrarile inregistrate care sunt servicii cu valoare adaugata mare. Acestea nu sunt influentate de majorarile Postei Romane, pentru ca nu intra in sfera serviciului universal, unde operatorul de stat se bucura de protectie tarifara", a declarat presedintele Curiero.
Carcu a precizat ca intentioneaza sa mareasca capacitatea de depozitare si procesare a companiei pentru a putea prelua volume mai mari de la clientii actuali si cei viitori.
Curiero a incheiat recent un contract de 450.000 euro cu Asesoft Distribution, prin care compania va presta servicii de cargo si curierat pentru distribuitorul IT&C. Conform declaratiilor lui Carcu, Assesoft va fi primul client Curiero pe segmentul de depozitare.
In 2006, piata de curierat si cargo a ajuns la 130 de milioane de euro, in crestere cu 30% fata de anul 2005, iar majorarea se va mentine si in acest an datorita cresterii economice.
Curiero a fost infiintata in 2003, are 76 de puncte de lucru in tara si in Bucuresti si 1.200 de angajati.
Principalii competitori ai Curiero pe piata cargo sunt Cargus si TCE Logistic, pe curierat postal Cargus si Pegasus, in timp ce pe piata de curierat rapid compania isi disputa primele pozitii cu Fan Courier, Cargus, Pegasus, potrivit informatiilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO