Companii

Clujana a deschis un magazin în aeroportul din Cluj

Clujana a deschis un magazin în aeroportul din Cluj

Foto Sorina Andreica

Autor: Laurentiu Cotu

18.07.2011, 00:01 267

Producătorul de încălţăminte Clujana a deschis un magazin de 80mp în incinta aeroportului din Cluj-Napoca, acesta fiind alpatrulea magazin al companiei înfiinţate în urmă cu 100 de ani.

Producătorul clujean încearcă astfel să ţină pasul cudezvoltarea pieţei de retail şi să se poziţioneze în câteva dintrecele mai fierbinţi puncte ale oraşului. Clujana mai are magazine şiîn centrele comerciale Polus Center şi Iulius Mall, precum şi ounitate în incinta fabricii. Compania a avut în 2010 afaceri de 9,7mil. lei (2,3 mil. euro), iar pentru acest an şi-a bugetat o cifrăde afaceri de aproximativ 12 mil. lei (2,8 mil. euro).

Peste 95% din vânzările companiei merg la export, pentrudiferite firme din Franţa şi Italia, recent Clujana obţinândcontracte şi cu companii din Rusia şi Ucraina. Compania are înprezent 425 de angajaţi, capacitatea de producţie fiind de circa1.700 perechi de încălţăminte pe zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO