Companii

Clujenii, in topul comenzilor la Dacia Logan

01.09.2004, 00:00 34



Judetul Cluj se afla pe primul loc in topul judetelor din Transilvania, in ceea ce priveste numarul contractelor pentru noua masina Dacia. Potrivit lui Ilie Cretiu, director de vanzari la SC Dacia Service Cluj Feleac, volumul masinilor contractate in Cluj a depasit numarul celor din Timisoara sau Oradea. "Primele douazeci de contracte au fost semnate inca din ziua lansarii oficiale a Daciei Logan la Paris. In prezent avem aproximativ 450 de cereri pentru Logan si estimam ca pana la sfarsitul acestui an circa 1.000 de masini vor fi vandute din Cluj", a declarat Ilie Cretiu. Primele doua sute de masini vor fi livrate in Cluj in luna septembrie, urmand ca restul comenzilor sa fie onorate pe parcursul acestui an, in functie de disponibilitatea constructorului francez.



In perioada 9-12 septembrie va avea loc la Cluj operatiunea Porti Deschise, eveniment in cadrul caruia va fi lansat oficial pe piata locala noul model Dacia Logan. "Grupul Renault are deja o traditie in a-si lansa cele mai noi masini prin "deschiderea portilor", iar anul acesta, prezentarea Logan va fi realizata simultan de catre toti dealerii din Romania", a completat Cretiu.



Contractarile pentru Logan nu au venit doar din partea clujenilor, ci si din judetele limitrofe, Bistrita-Nasaud, Salaj, Maramures sau Alba. "E o masina asteptata in ultimii ani, lumea a vazut-o la prezentarea oficiala din iunie de la Paris, se cunosc datele tehnice, dotarile, iar paletele de culori sunt in mare parte ca la Dacia Solenza. Clientii au incredere in noua masina datorita "etichetei" by Renault", a afirmat Cretiu. Anul trecut in judetul Cluj au fost vandute peste 1.700 de autoturisme Dacia, pentru acest an oficialii clujeni estimand cel putin 2.700 de unitati. "In momentul de fata suntem foarte aproape de pragul din 2003, cu peste 1600 de masini vandute, iar optimismul ne ne determina sa speram la 3.000 de autoturisme achizitionate din cele trei reprezentante Dacia din judetul Cluj", a mai spus Cretiu.



Dacia Logan, modelul asteptat inca de aproape cinci ani, de la venirea Renault ca actionar la Dacia, isi va face aparitia oficial pe piata romaneasca din 10 septembrie. Pana atunci, tirurile incarcate cu diferite modele de Logan au inceput sa umble prin tara, unele ajungand chiar in Polonia sau Ungaria.Aceste modele sunt destinate omologarilor si familiarizarii retelelor de vanzari Dacia din tarile respective cu noul model. In cazul Romaniei insa, modelele Logan care sunt transportate de la fabrica din Pitesti catre dealerii din toata tara au destinatie comerciala.Pana la operatiunea porti deshise, care va avea loc la inceputul lunii septembrie, aceste masini nu vor fi expuse in show-room-uri. Potrivit Renault, numarul total al comenzilor pentru modelul Logan era de aproape 8.000de unitati la sfarsitul lunii august. Valoarea ce creste zi de zi, acum o luna fiind aproape 5000 de masini comandate. Practic, primele drive-teste oficiale pentru presa vor fi realizate in primele zile ale lunii septembrie, insa nu Romania, ci in Turcia. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO