Companii

CMC Baia Mare vrea 2,5 mil. euro din marmura

10.11.2004, 00:00 162

Compania CMC Baia-Mare, care are ca obiect de activitate extragerea si prelucrarea placilor ornamentale, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 2,5 mil. euro.
"Comparativ cu primele opt luni din 2003, anul acesta am realizat o crestere cu 30% a vanzarilor, tendinta care suntem siguri ca se va mentine si in 2005. Ultimii doi ani s-au dovedit foarte interesanti din punctul de vedere al evolutiei pe piata interna", a declarat pentru ZF Transilvania, Victor Florean, directorul general si proprietarul CMC Baia Mare.
In 2003, compania si-a dublat cifra de afaceri fata de anul precedent, contabilizand vanzari de peste 47 mld. de lei (1,2 mil. euro) si un profit net de circa 1,9 mld. lei. CMC va deschide in 2005 reprezentante in Timisoara, Bucuresti, Craiova si Constanta. In prezent, reteaua de vanzari a CMC Baia-Mare acopera zona Transilvaniei si judetul Iasi.
"Aceste reprezentante se adreseaza in special persoanelor fizice si firmelor care construiesc case sau cladiri de birouri", a mai spus Florean. Peste 85% din productia CMC Baia Mare este destinata pietei interne, iar exporturile se realizeaza in statele din UE, in Elvetia si Republica Moldova.
Pentru 2005, conducerea companiei preconizeaza deschiderea carierei de calcar de la Rastoci, care a fost deja concesionata, si inceperea exploatarii bazaltului intr-o cariera in care co-actionar este firma italiana GMC Sardinia.
Pe langa placajele din marmura, calcar si travertin provenite din carierele romanesti, din 1998, CMC Baia-Mare a inceput importul de semifabricate din granit care sunt prelucrate in fabrica, in functie de comenzile clientilor.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO