Companii

CNVM: Brokerii nu trebuie sa intermedieze intre clienti si alti brokeri

28.10.2004, 00:00 18

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a interzis societatilor de servicii de investitii financiare sa preia si sa transmita altor brokeri ordinele de tranzactionare primite de la clienti, dupa ce a constatat ca unii investitori au fost prejudiciati prin astfel de contracte de intermediere.
"Pina la emiterea de catre CNVM a reglementarilor articolului 5 din legea 297/2004 privind piata de capital, se interzice societatilor de servicii de investitii financiare preluarea si transmiterea ordinelor de tranzactionare ale clientilor, in scopul executarii lor prin alte societati de servicii de investitii financiare", potrivir unei ordonante a CNVM care a intrat in vigoare miercuri.
Articolul 5 din legea privind piata de capital numeste serviciile de investitii financiare, clasificate in servicii principale (printre care figureaza preluarea, transmiterea ordinelor primite de la investitori in legatura cu unul sau mai multe instrumente financiare, precum si executarea ordinelor in legatura cu unul sau mai multe instrumente financiare, altfel decit pe cont propriu) si servicii conexe (de exemplu acordarea de consultanta sau credite).
Potrivit articolului, CNVM este autorizata sa emita reglementari privind serviciile de investitii financiare.
Decizia CNVM se bazeaza, potrivit institutiei de reglementare, pe rezultatele unor controale si investigatii efectuate la mai multi brokeri, in urma carora a reiesit ca o serie de investitori au fost prejudiciati prin incheierea unor contracte de intermediere intre societatile de servicii de investitii financiare.
Hotarirea CNVM va putea fi contestata in termen de 30 de zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO