Companii

Comelf, afaceri de 10 mil. euro din echipamente de protectie a mediului

14.07.2005, 20:07 64

Comelf Bistrita, producator de echipamente pentru protectia mediului, a anuntat pentru acest an cresterea cifrei de afaceri a societatii Comelf de la 6,5 milioane euro, cat a fost in 2004, la peste 10 milioane euro, iar conducerea companiei sustine ca profitul va creste de la 220.000 euro, in 2004, la circa 350.000 euro, in 2005.

Conducerea Comelf a anuntat un plan de investitii de aproximativ 3 milioane euro pentru retehnologizare si instruirea personalului, iar directorul economic Elena Muresan a declarat ca in urmatoarele 5 luni se prevede o crestere a productivitatii cu 30%.

Cea mai noua investitie a Comelf se va realiza in cadrul fabricii Terra unde se va lansa pe piata un produs nou destinat activitatilor industriale, o presa de compactat materiale uzate comandata de compania Lolloini Italia, costul de productie fiind de 53.000 euro.

"Contractul prevede ca pana in luna septembrie sa realizam primele trei bucati, existand si posibilitatea altor comenzi. Cu exceptia motorului, aici realizam toate componentele, inclusiv asamblarea finala", a declarat pentru ZF Transilvania directorul general al fabricii Terra, Alexandru Pop.

Acest proiect va continua prin realizarea unui alt utilaj complementar presei, care sa faramiteze si sa imparta materia prima, in vederea refolosirii. Pana in anul 2002, fabrica Terra realiza doar parti componente ale unor utilaje, iar primul utilaj complet realizat aici, in baza unei comenzi din Italia, a fost un utilaj de asfaltare, caruia i-a urmat un utilaj de sfaramat piatra.

"Deocamdata toate aceste utilaje le realizam pe baza proiectelor partenerilor nostri straini. In viitor insa intentionam sa realizam propriile noastre proiecte", a mai spus directorul fabricii Terra. Date fiind costurile de productie extrem de ridicate, aceste utilaje sunt accesibile la ora actuala doar pe piata occidentala, prea putine firme romanesti permitandu-si sa le achizitioneze. Conducerea fabricii Terra vizeaza insa si piata romaneasca, pentru inceput planurile de dezvoltare fiind pe sectorul concasoare si macarale.

In 1971 s-a infiintat la Bistrita Intreprinderea de utilaj tehnologic, care in 1991 s-a impartit in patru societati comerciale, Comelf preluand profilul de baza: productia de echipamente pentru protectia mediului. In 1999, firma s-a privatizat integral, prin cumpararea de catre Uzinsider Bucuresti a pachetului majoritar de 76,63% dintre actiuni. Restul de 23,37% sunt detinute de diverse persoane fizice. Firma are in prezent 1.120 de salariati si alaturi de centrul de productie din Bistrita mai detine un punct de lucru in Baia Mare. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO