Companii

Comenzile noi din industrie au crescut cu 6,6% în primul semestru

Comenzile noi din industrie au crescut cu 6,6% în primul...

Autor: Ana Maria Petcana

07.08.2014, 10:23 90

Creşterea înregistrată în iunie, faţă de mai, s-a datorat majorării industriei bunurilor de uz curent (+5,8%). Scăderi au înregistrat industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-1,5%), industria bunurilor intermediare (-0,8%) şi industria bunurilor de capital (-0,1%), se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Faţă de luna iunie 2013, comenzile noi au crescut în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+29,5%), industria bunurilor intermediare (+9,5%) şi industria bunurilor de uz curent (+7,6%), dar au scăzut în industria bunurilor de capital, cu 5,3%.

În primul semestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, comenzile noi din industria bunurilor de folosinţă îndelungată au crescut cu 27,2%, cele din industria bunurilor de uz curent cu 8,9%, cele din industria bunurilor intermediare cu 8,7% şi cele din industria bunurilor de capital cu 4,1%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO