Companii

Compania care a adus Zara face 42 de magazine

28.03.2007, 20:24 39

Compania Azadea Group, care a introdus brandurile Zara, Pull and Bear si Sunglass Hut pe piata locala, va extinde reteaua de 3 magazine pe care o opereaza cu alte 42 de locatii pana la mijlocul anului viitor.
"Retailul este foarte dependent de dezvoltarea spatiilor comerciale. Ne-am fi extins cu mult timp in urma daca am fi avut unde. Insa a trebuit sa asteptam sa se dezvolte mai intai sectorul imobiliar pentru a putea sa o facem", spune Marian Radu, country manager pentru Romania al Azadea Group. Printre locatiile declarate ca sigure de catre reprezentantii companiei se numara TriGranit Polus City Center din Cluj, centrul comercial din Constanta si Baneasa Shopping City, unde compania a inchiriat deja o suprafata de 6.000 mp. "Suntem in discutii cu numerosi alti dezvoltatori din Bucuresti si din tara", a precizat Radu.
Azadea Group, care isi deruleaza activitatile de pe piata locala prin intermediul firmelor Azali Fashion si Azali Trading, este unul dintre cele mai importante grupuri de retail din Orientul Mijlociu si din tarile membre ale Consiliului Cooperarii din Golf (GCC), detinand un portofoliu de peste 30 de marci operationale in 152 de magazine. Grupul detine de asemenea franciza pentru marcile grupului Inditex atat pentru piata locala, cat si pentru zona Orientului Mijlociu.
Expansiunea grupului include atat dezvoltarea brandurilor deja prezente pe piata, toate apartinand grupului Inditex, cat si introducerea de noi branduri. In afara de cele trei magazine Zara a caror deschidere a fost prevazuta pentru perioada imediat urmatoare, prin franciza Inditex vor mai intra pe piata locala Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho si ZARA Home. Azali Trading si Azali Fashion au realizat impreuna in 2005 o cifra de afaceri de circa 14 mil. euro, potrivit Ministerului de Finante. Pentru 2006, reprezentantii companiei au estimat o crestere de 40% a afacerilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO