Companii

Compania de outsourcing Optima estimează că va ajunge la 300 de angajaţi până la finele anului

Compania de outsourcing Optima estimează că va ajunge...

Autor: Departamentul Economic

18.08.2016, 10:40 208

"Avem planuri mari de creştere la Iaşi, în următorii doi ani. Pentru această dezvoltare avem în vedere şi accesarea unui ajutor de stat, urmărind să mai înfiinţăm 100 de locuri de muncă. Dealtfel, am trecut de faza preliminară pentru acest program, îndeplinind criteriile de eligibilitate. Suntem încrezători că vom trece şi de etapele următoare pentru obţinerea acestui ajutor din partea statului român", spune Daniel Mereuţă, director general Optima.

Potrivit acestuia, outsourcing-ul reprezintă o rampă de lansare în carieră pentru mulţi studenţi sau absolvenţi, atât din Bucureşti, cât şi din alte centre universitare.

"În cazul nostru, pe lângă confortul dat de o slujbă, de un start într-o carieră, tinerii au acces la un mediu social foarte activ, cu multe proiecte antrenante, în afara spaţiului de lucru. Dealtfel, în urma procesului de recrutare din ultimele 6 luni, am observat că tinerii devin din ce în ce mai interesaţi de activităţile pe care le desfăşurăm în afara biroului şi în special de proiectele de responsabilitate socială. Mulţi dintre ei sunt obişnuiţi să se implice voluntar, încă din facultate, în proiecte sociale şi asta îi face să devină foarte receptivi si dornici de astfel de activităţi, în companiile în care se angajează', a detaliat Mereuţă.

Compania a înregistrat un avans de 30% în prima jumătate a anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul diversificării portofoliului de servicii şi a deschiderii centrului din Iaşi.

"Dezvoltarea de la Iaşi a furnizat companiei bazele necesare continuării creşterii, ba mai mult a funcţionat şi ca o resursă de business continuity, pentru centrul din Bucureşti", a adăugat Daniel Mereuţă.

Anul trecut, Optima Solutions Services a anunţat o creştere de 35% a afacerilor, atingând un nivel de 9,7 milioane de lei.

Cea mai mare parte a clienţilor Optima provin din sectoarele telecom, bănci şi servicii, însă, recent au fost demarate proiecte şi pentru zona de e-commerce.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO