Companii

Compania farmaceutică Romastru Trading estimează afaceri mai mari cu 52%

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax

25.10.2011, 00:00 190

Compania farmaceutică Romastru Trading Bucureşti estimează pentru acest an afaceri de 90 mil. euro, cu 52% peste nivelul din 2010, pe fondul lansării de noi produse, şi vrea să se extindă în Polonia, ţările baltice şi Orientul Mijlociu, iar într-o etapă ulterioară în Cehia, Slovacia şi Croaţia. Ţările baltice vizate sunt Letonia, Lituania şi Estonia, Ucraina, iar în Orientul Mijlociu compania va fi prezentă în Liban, Siria, Iordania, Irak.

În 2010, compania a avut o cifră de afaceri de peste 59 milioane de euro. Romastru Trading este o companie de servicii farmaceutice înfiinţată în 1994 în România. Din 2009, Romastru a intrat pe piaţa de generice prin lansarea primelor branduri proprii în arii medicale precum oncologie, psihiatrie, neurologie. Compania este controlată de doi oameni de afaceri libanezi, care deţin în total 28% din capital şi de firmele Pharaon Holding (50,8%) şi J.D.F. Holding (17,2%). Cristian Bota deţine 4% din Romastru Trading.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24