Companiile aeriene vor să vândă bilete de 3 mld. euro pe piaţa locală. Jucătorii low-cost deţin peste 60% din locuri

16 aug 2017 Autor: Mădălina Panaete

Mai mult de 24 de milioane de bilete de avion au fost puse în vânzare pe piaţa locală în acest an, cele mai multe fiind disponibile în avioanele companiilor low-cost, arată o analiză a ZF pe baza datelor din piaţă. La un preţ mediu de 100-120 de euro pentru un bilet de avion, calculele ZF arată că piaţa ar ajunge în acest an la 3 miliarde de euro.

Preţurile s-au redus puternic în ultimii ani ca urmare a creşterii concurenţei şi a intrării pe piaţă a a unor jucători precum Ryanair, care vinde bilete şi la 2 euro pe segment de zbor. Astfel, tot mai mulţi români au ales să călătorească cu companii low-cost sau să „vâneze” oferte, iar acest lucru se vede şi în situaţia traficului aerian.

Astfel, mai mult de 60% din cei peste 16 milioane de oameni care au călătorit anul trecut din şi spre România au cumpărat bilete la low-cost.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.08.2017

 
Cuvinte cheie:
companii aeriene
, romania
, vanzari
, piata
, vanzare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide