Companii

Complex DaimlerChrysler de 5 mil. euro la Cluj

28.01.2005, 00:00 29

Compania RMB Inter-Auto, dealer autorizat in judetul Cluj pentru cele zece marci ale Diviziei Auto Tiriac, a anuntat o investitie de peste 5 milioane de euro in constructia unui nou showroom destinat autoturismelor ce apartin familiei DaimlerChrysler. Planurile de dezvoltarea ale dealerului clujean includ si o modernizare a showroom-ului existent pentru marca Ford, investitie estimata la 700.000 de euro.
Complexul DaimlerChrysler, la care lucrarile de constructie au inceput deja, va avea o suprafata construita de peste 6.800 de metri patrati, din care showroom-ul va ocupa 2.760 metri patrati, iar spatiul destinat expunerii, conceput pentru 16 autoturisme, va avea 900 de metri patrati.
"Noul complex DaimlerChrysler va fi lansat in trimestrul al II-lea al acestui an, perioada in care vom incepe si extinderea pentru Ford, care va fi finalizata la sfarsitul anului", a declarat pentru ZF Transilvania, Adrian Ivan, directorul general executiv al RMB Inter-Auto.
Modernizarea showroom-ului Ford se va realiza pe o suprafata de 275 de mp si va permite expunerea a sase masini. "Am hotarat sa efectuam aceste doua investitii din dorinta de a imbunatati prezenta marcilor pe piata, dar si pentru a satisface exigentele clientilor si pentru a respecta standardele marcilor comercializate", a mai spus Adrian Ivan.
Dealerul clujean asteapta in acest an o cifra de afacei de aproximativ 9 milioane de euro, in conditiile in care cresterea inregistrata anul trecut a fost de peste 75%, compania clujeana contabilizand afaceri de 7,5 milioane de euro. Compania a vandut anul trecut peste 700 de unitati, cu peste 80% fata de 2003. Pentru acest an oficialii firmei se asteapta la o crestere cu aproximativ 25% a numarului de masini vandute. "Fidelizarea clientilor este unul dintre cele mai importante aspecte pe piata clujeana, care inregistreaza o usoara crestere. Oferta este extrem de variata, iar cererea preponderent fluctuanta este accentuata de existenta unor oferte speciale, mai ales primavara si spre sfarsitul anului", a mai spus reprezentanul RMB Inter-Auto.
Compania RMB Inter-Auto este dealer autorizat in judetul Cluj pentru cele zece marci reprezentate de Divizia Auto Tiriac in Romania: Mercedes-Benz, Chrysler, Jeep, Mitsubishi, Ford, Mazda, Hyundai, Land Rover, Jaguar si Smart. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO