Companii

Concernul austriac SW-Umwelttechnik isi face fabrica in Banat

27.09.2005, 18:58 61

Concernul austriac SW-Umwelttechnik incepe astazi lucrarile de constructie a unei fabrici de prefabricate la Ortisoara, judetul Timis, investitia totata urmand sa se ridice la doua milioane de euro, a anuntat Agentia Romana pentru Investitii Straine.

Noua unitate va produce tubulatura de canalizare, camine de vizitare, separatoare hidrocarburi si inele de egalizare, capacitatea de productie fiind de 120 de metri cubi de beton pe zi.

Primarul localitatii, Aleodor Sobolu, spune ca societatea austriaca a cumparat cinci hectare de teren inca din anul 2002, dar ca au fost probleme legate de obtinerea autorizatiei de la Drumurile Nationale.

"Din cate am inteles, nu exista o cale de iesire care sa ofere suficienta vizibilitate la drumul principal si de aceea a fost greu cu obtinerea autorizatiei. Pana la urma s-a gasit o solutie mai buna", a declarat Sobolu.

Constructiile societatii austriece se vor intinde pe doua hectare de teren, restul de teren fiind folosit pentru parcari si drumuri de acces.

Investitia concernului austriac va crea 30 de noi locuri de munca. Viitorii angajati au participat la un curs de specializare in Ungaria unde, timp de un an, au avut ocazia sa si aplice ceea ce au invatat.

Oficialul local apreciaza ca lucrarile de la Ortisoara vor fi finalizate la sfarsitul lunii iulie a anului viitor.

La inceputul acestui an, oficialii concernului anuntau ca intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu 10%, fondurile fiind destinate construirii a doua unitati de productie in Romania.

"Vom folosi sumele obtinute, de aproape 2,4 milioane euro, pentru constructia unei noi fabrici in vestul Romaniei, care isi va incepe activitatea in 2006. De asemenea, avem in plan, anul viitor, construirea unei alte unitati de productie, la Bucuresti, pentru sectorul de infrastructura", a declarat directorul executiv al companiei, Heinz Wolschner.

Construirea fabricii din Capitala este planificata sa inceapa in 2006, iar productia in 2007.

Compania a intrat pe piata romaneasca prin intermediul exporturilor realizate de cele cinci unitati de productie din Ungaria. In prezent, SW-Umwelttechnik furnizeaza in Romania in principal echipamente din domeniul apei. Domeniile de activitate pe care se concentreaza societatea sunt ingineria mediului, proiectare si infrastructura.

SW-Umwelttechnik este liderul de piata in domeniu in Austria si Ungaria, avand sase fabrici in Austria, sase in Ungaria si un punct de lucru in Slovacia si are 723 de angajati.

Datele companiei arata o crestere cu 21% a veniturilor la nivelul primelor sase luni ale anului fata de perioada similara a anului trecut, pana la 34,6 milioane de euro.

Pentru sfarsitul anului, reprezentantii companiei estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu 15% fata de anul 2004, cand acest indicator a inregistrat o valoare de 76,3 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO