Constructii

Cosmopolis: Incepem livrarile anul acesta

17.09.2008, 20:21 17

Compania turca Opus Land Development, dezvoltatorul ansamblului rezidential Cosmpolis din Stefanesti, la nord de Bucuresti, va incepe anul acesta livrarile la prima etapa a proiectului, care cuprinde 565 de locuinte si era programata pentru finalizare in 2009.

"Suntem inaintea programului atat cu vanzarile, cat si cu constructia, in conditiile in care prima etapa e vanduta integral, iar din cea de-a doua am vandut peste 600 de locuinte. Pe de alta parte, livrarile la prima etapa vor incepe anul acesta si vor continua in prima parte a anului viitor", a declarat Ahmet Buyukhanli, presedintele Opus.

Preturile apartamentelor din cadrul proiectului au crescut cu circa 10% de la lansare, depasind cu putin 1.000 de euro/metrul patrat. Intregul proiect este realizat pe un teren de 100 de hectare si prevede constructia a circa 5.000 de locuinte.

"Am extins creditul de la Garanti Bank de la 30 de milioane de euro la 50 de milioane de euro deoarece avem nevoie de bani pentru cash-flow, tinand cont ca lucram la primele doua faze in acelasi timp si din vanzari am incasat doar avansurile de 25%, conform planului de vanzari", a mai spus Buyukhanli.

Opus ar putea incepe in curand un al doilea proiect pe piata locala, in conditiile in care firma a semnat un precontract pentru achizitia unui teren in centrul Bucurestiului, destinat dezvoltarii unui ansamblu rezidential de lux.

Cosmopolis este unul dintre cele mai mari ansambluri rezidentiale de pe piata locala, gandit ca un minioras in apropierea Bucurestiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO