Companii

Continental merge aproape de Schaeffler în localitatea Cristian din judeţul Braşov

Continental merge aproape de Schaeffler în localitatea Cristian din judeţul Braşov
30.03.2011, 23:43 222

Producătorul german de componente auto Continental va deschideîn localitatea Cristian din judeţul Braşov o fabrică de asamblarepompe de alimentare a motorului, au declarat reprezentanţiicompaniei în România.

Lucrările de construcţie a fabricii sunt în derulare, iar începereaproducţiei este programată pentru toamna acestui an. Proiectulaparţine diviziei Pwertrain din cadrul grupului german, filialăcare se ocupă de dezvoltarea sistemelor lanţului cinematic alvehiculelor. Continental a anunţat la jumătatea anului trecut că vainvesti 70 milioane de euro pentru extinderea şi dezvoltarea de noiunităţi de producţie în România şi intenţionează să angajeze 1.400de persoane.

Din suma totală, 40 de milioane de euro erau destinaţiinvestiţiilor diviziei producătoare de anvelope, iar diferenţa îndivizia automotive. În localitatea Cristian, producătorul decomponente auto Schaeffler, care controlează 75% din acţiunileContinental, deţine o unitate de producţie de rulmenţi şi sistemehidraulice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO