Companii

Continental si-a trecut in buget afaceri de 23 de milioane de euro la anul

20.12.2004, 00:00 24

Lantul hotelier Continental si-a stabilit ca obiectiv pentru anul 2005 atingerea unei cifre de afaceri de 23 de milioane de euro, cu 22% mai mult anul acesta, cand a raportat 18,7 milioane de euro. Evolutia afacerilor Continental in 2005 va fi marcata de fuziunea tuturor unitatilor lantului hoteliere intr-o singura companie, care urmeaza sa aibe loc la inceputul anului.
"In 2005, mizam pe o cifra de afaceri consolidata de 23 milioane euro, pe fondul finalizarii fuziunii. Urmatorul pas in strategia companiei este listarea actiunilor la bursa", a afirmat Radu Enache, presedintele lantului hotelier.
Listarea la bursa are ca scop si atragerea de resurse financiare suplimentare, Continental avand proiecte de investitii de 28 de milaione de euro, in urmatorii doi ani. Astfel, compania vizeaza constructia de hoteluri noi in Timisoara, Brasov si Cluj si modernizarea unitatilor Continental din Bucuresti, Cluj si Sibiu.
"In urmatorii doi ani vom derula investitii de circa 28 de milioane de euro. Tinta noastra este sa avem cate un hotel Continental de patru stele si un Ibis de trei stele in fiecare oras resedinta de judet", a precizat Enache.
Programul investitional al lantului hotelier va fi sustinut din surse proprii si din credite bancare. In momentul de fata, lantul Continental are 14 hoteluri, cu circa 1.600 de camere.
Continental estimeaza pentru 2004 o cifra de afaceri de circa 18,7 milioane euro, cu peste doua milioane euro peste nivelul din 2003, depasind prognozele de la inceputul anului.
Lantul Continental a incheiat in vara acestui an un parteneriat cu grupul francez Accor, proprietarul marcilor Ibis, Novotel si Sofitel, prin care cele doua companii vor crea o retea de hoteluri in toate marile orase din Romania.
Continental a cumparat recent terenuri in Timisoara, unde vor fi amenajate, incepand cu luna august 2005, un hotel Ibis si respectiv un Continental, si negociaza achizitia unor terenuri in Brasov si Cluj. Continental detine deja un hotel in Cluj-Napoca, care va fi modernizat anul viitor si clasificat la patru stele.
In primavara 2005, Continental va finaliza lucrarile de constructie la alte doua hoteluri, situate in Bucuresti si Constanta, ambele unitati urmand sa functioneze sub marca Ibis. Proiectele au fost demarate in cursul acestui an si au o valoare de circa 15,5 milioane euro.
"Speram ca anul viitor sa preluam si managementul hotelului Bulevard din Sibiu. Hotelul va fi modernizat, inclus in marca Continental si clasificat la patru stele", a mai spus Enache.
In ceea ce priveste hotelul Continental din Bucuresti, situat pe Calea Victoriei, acesta va fi supus anul viitor unor lucrari de renovare si extindere, in urma caruia va fi clasificat la cinci stele.
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels