Companii

Continental: Vom investi 54 milioane de euro in urmatorii patru ani in 10 hoteluri

16.06.2005, 19:34 26

Compania hotelira Continental Hotels va investi in urmatorii patru ani 54 de milioane de euro in zece noi hoteluri in Romania, a spus Radu Enache, actionarul majoritar si presedintele companiei.

"Vrem sa consolidam un lant national de hoteluri", a spus Enache. Continental Hotels, in parteneriat cu lantul hotelier francez Accor, a lansat ieri un nou hotel Ibis in orasul Constanta, pentru care s-a facut o investitie de 10 mil. euro. Hotelul este in proprietatea Continental Hotels, iar managementul apartine Accor.

"Printre noile hoteluri vor fi, cu siguranta, si alte hoteluri Ibis, insa nu am hotarat inca locatiile. Trebuie sa luam decizii legate de studii de fezabilitate", a spus Enache. Continental Hotels a incheiat in urma cu doi ani un parteneriat cu lantul francez Accor, prin care vor dezvolta o retea de hoteluri in Romania.

"Am avut o dinamica de dezvoltare care a ajuns la 1.600 de camere. In urmatorii 5 ani vom ajunge la 2.100 de camere, care ne vor permite sa ne recuperam investitiile", a adaugat Enache.

Presedintele s-a aratat interesat de achizitionarea unor hoteluri deja construite, in provincie, insa a spus ca acest pas se va lua in considerare numai dupa ce preturile pentru aceste cladiri vor ajunge la un nivel acceptabil pentru grup. De asemenea, compania va dezvolta, in anii urmatori, o retea de hoteluri clasificate la doua stele, sub marca Continental Express sau Etap, unul dintre brandurile grupului francez Accor. "Dorim sa dezvoltam hoteluri de doua stele. Numele retelei va fi decis in viitor, urmand sa fie operata fie de Continental, fie in parteneriat cu Accor", a spus presedintele Continental, Radu Enache.

Ibis Constanta isi estimeaza o cifra de afaceri de 2 milioane de euro pentru primul an de functionare, la un grad de ocupare de 52%. Radu Enache, presedintele Continental Hotels, spune ca se asteapta la o recuperare a investitiei in urmatorii 5-7 ani. Pentru noul hotel s-a realizat un parteneriat cu World Class Fitness pentru deschiderea unui spa, primul din grupul hotelurilor Ibis.

Cotat la trei stele, Ibis Constanta dispune de 154 de camere, cu preturi depinzand de perioada sezon-extrasezon intre 49 si 99 de euro. "Ibis se vrea un hotel destinat cu precadere oamenilor de afaceri", a spus Catalin Ile, director geneal al Ibis Constanta. "Preturile le-am adaptat in functie de ceea ce suporta piata. Vom modifica politica de preturi in functie de reactiile pe care le inregistram".

Continental Hotels se va lista la bursa incepand cu luna septembrie a acestui an. Compania a decis sa se listeze pe piata de capital in primavara acestui an, dupa finalizarea procesului de fuziune a celor patru companii care formeaza lantul - Continental, Continental Vest, Continental Nord si Dacia Continental. Fuziunea a fost realizata prin absorbtia de catre compania Continental a celorlalte trei.

Listarea la Bursa de Valori a companiei hoteliere Continental este intermediata de un consortiu de trei societati de valori mobiliare format din BRD Securities, Raiffeisen Capital & Investment si Alpha Finance. Compania rezultata in urma fuziunii va avea o cifra de afaceri de circa 23 mil.euro, anul acesta. Lantul hotelier Continental este format din 14 hoteluri si are peste 1.000 de angajati. Continental este singurul lant hotelier autohton.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO