Companii

Copos delisteaza IMEP la 3.330 lei/actiune

29.06.2004, 00:00 23

Omul de afaceri George Copos a publicat anuntul preliminar privind   oferta publica de preluare lansata in vederea delistarii producatorului de motoare electrice Ana - Imep Pitesti, pretul oferit fiind de 3.300 lei/actiune, ceea ce ridica valoarea ofertei la peste 74,2 miliarde lei (1,8 mil. euro) .
Copos a anuntat ca in lansarea ofertei actioneaza impreuna cu ceilalti actionari ai companiei. Daca nu ar fi actionat concertat, Copos ar fi trebuit, pentru delistarea companiei, sa lanseze doua oferte publice: una pentru a atinge pragul de 90%, urmata de oferta de delistare.
In prezent, George Copos controleaza prin intermediul companiei Ana Group un pachet de aproape 75% din numarul total de actiuni. Un alt pachet de peste 6, 4% este detinut de Camelia Rodica Voculescu, fiica omului de afaceri Dan Voiculescu. Compania Grivco controlata tot de familia Voiculescu detine 3,5% din actiunile Imep, in timp ce societatea General  Nic Import  Export detine o participatie de 5,6%. 
Ana Imep este una din cele mai mari companii listate la Bursa Electronica RASDAQ, delistarea acesteia urmand sa reduca  numarul oportunitatilor existente pe aceasta piata organizata de capital. Imep este o companie profitabila, dar Copos nu a dat dividende actionarilor in nici un an, cea mai mare parte a profitului obtinut fiind reinvestit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO