Companii

Copos si-a bugetat stagnare la 9 mil. euro la hotelul Crowne Plaza

21.01.2009, 19:06 19

Hotelul de cinci stele Crowne Plaza din Capitala, detinut de omul de afaceri George Copos, estimeaza ca va inregistra in acest an un nivel similar al veniturilor comparativ cu cel inregistrat anul trecut, de 37,5 milioane de lei (circa 9 mil. euro) in conditiile in care criza financiara afecteaza si piata hoteliera.

De altfel si Hilton cel de-al doilea hotel de cinci stele detinut de Copos in Capitala, precum si JW Marriott sau Howard Johnson si-au bugetat pentru acest an mentinerea veniturilor la nivelul raportat in 2008.
"Am inceput sa resimtim o scadere de circa 10% in ultimele luni din anul trecut. Cred insa ca piata de cinci stele nu va fi atat de mult afectata de taierea costurilor companiilor, iar clientii vor continua sa foloseasca facilitatile hotelurilor de cinci stele. Intr-adevar companiile isi vor taia din durata calatoriilor, dar asta nu inseamna ca nu vor mai calatori", a spus Simona Ritter, directorul de vanzari si marketing al hotelului, adaugand ca nu sunt prevazute cresteri ale tarifelor in acest an.
Crowne Plaza a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 37,6 milioane de lei (10,2 mil. euro), cu circa 2% mai scazuta in lei comparativ cu anul precedent.
"Cifra de afaceri a scazut in 2008 in special ca urmare a faptului ca 2007 a fost un an foarte bun pentru hotelieri si era foarte greu de egalat. Totodata, anul trecut capacitatea de pe piata a crescut, ceea ce a dus la rezultate mai mici, chiar daca cererea a fost mai mare", a spus Ritter.
Hotelul Crowne Plaza este situat in partea de nord a Capitalei, unde a devenit operational in acest an si hotelul Ramada Plaza de patru stele, detinut de omul de afaceri Gabriel Popoviciu. Totodata, pe segmentul de cinci stele a devenit operational in 2008 hotelul Radisson SAS de pe Calea Victoriei.
Cu Crowne Plaza si Hilton, Copos se plaseaza in topul hotelierilor din Capitala, cele doua unitati ruland anul trecut circa 32 de milioane de euro. Ca venituri, Copos este urmarit indeaproape de Puiu Popoviciu care a rulat anul trecut prin Howard Johnson, Ramada Plaza si hotelul Parc afaceri de peste 28 de milione de euro.
Cele sapte hoteluri controlate de omul de afaceri George Copos au inregistrat anul trecut incasari de 146 milioane de lei (40 mil.euro), pentru acest an fiind estimat un avans de 1,3% al afacerilor, la 148 mil. lei. Datele includ atat hotelurile Athenee Palace Hilton si Crowne Plaza din Bucuresti, cat si unitatile Europa si Astoria din Eforie Nord, precum si hotelurile de trei stele Sportul, Bradul si Poiana, din Poiana Brasov.
Hotelurile Europa si Astoria, din Eforie Nord, au avut in 2008 incasari de 16 milioane de lei, in timp ce hotelurile din Poiana Brasov (Sportul, Bradul si Poiana) au raportat afaceri de 12,8 milioane de lei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO