Companii

Copos vrea sa-si tripleze numarul de cofetarii

06.01.2006, 19:57 27

Ana Pan, reteaua de cofetarii care face parte din grupul de firme detinut de vicepremierul George Copos, intentioneaza sa ajunga la 30 de unitati pana in 2010, de aproape trei ori mai mult decat in prezent.

"Planurile noastre de viitor includ extinderea si in provincie, prin intermediul unei retele in franciza", a declarat Carmen Friptu, director comercial si de marketing Ana Pan.

Investitia intr-o singura cofetarie se ridica la circa 100.000 de euro, a completat Friptu. Compania estimeaza pentru 2005 o cifra de afaceri de 6,45 de milioane de euro, in crestere cu 43% fata de anul precedent. Pentru acest an Ana Pan vizeaza vanzari de aproximativ 10 milioane de euro.

Anul trecut Ana Pan a demarat o investitie de 6 milioane de euro intr-o fabrica de produse alimentare ce urmeaza sa fie deschisa luna aceasta.

Fabrica va produce zilnic 4.800 de kilograme de paine, 1.700 de produse de patiserie, 2.000 de kilograme de produse de cofetarie, 2% din total urmand sa fie reprezentate de produsele ecologice. Ideea realizarii de produse ecologice nu este noua, compania luand in considerare aceasta posibilitate inca de acum cativa ani.

"Datorita pretului foarte mare al materiilor prime, am fost nevoiti sa renuntam la aceasta initiativa. Recent, datorita diversificarii ofertei si aparitiei pe piata a tot mai multi producatori acest lucru este posibil", a adaugat reprezentanta companiei.

Luna decembrie reprezinta pentru Ana Pan o perioada de varf, cand se vinde cu 30% mai mult decat o luna obisnuita. "Se vinde tot. De la produsele de post la torturi si prajituri. Perioada cea mai aglomerata incepe dupa 15 decembrie si dureaza pana la sfarsitul anului", a declarat Friptu.

Piata romaneasca traverseaza in prezent o perioada de schimbare a comportamentului consumatorului.

"Incet, incet oamenii incep sa aprecieze calitatea. Exista multe produse de o calitate inferioara care atrag prin pret, insa acest lucru se va schimba in viitor". Compania are in prezent 180 de angajati si face parte din grupul de firme Ana, cu activitati in domeniul industriei si serviciilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO