Companii

Copper Beech: Putem accesa o finantare de 1,5 mld. euro de la BCR

Copper Beech: Putem accesa o finantare de 1,5 mld. euro de la BCR

Diwaker Singh, managing director al Copper Beech

22.11.2007, 18:40 55

Dezvoltatorul imobiliar Copper Beech, controlat de un grup de investitor britanici, a obtinut o finantare de 575 de milioane de euro de la Banca Comerciala Romana (BCR) pentru dezvoltarea unor proiecte rezidentiale, cu posibilitatea de a fi extinsa la peste 1,5 miliarde de euro in urmatorii ani. Acordul dintre institutia de credit si Copper Beech Group a fost semnat pentru o perioada de 12 ani si este cel mai mare credit obtinut de un dezvoltator imobiliar de pe piata locala.
"Valoarea finantarii obtinute de la BCR se ridica la 575 de milioane de euro. Insa valoarea cumulata a creditelor pe care le vom putea obtine ar putea depasi 1,5 miliarde de euro, situatie in care va fi asigurata finantarea proiectelor noastre pentru urmatorii sase ani", a declarat pentru ZF Diwaker Singh, managing director al Copper Beech.
Compania are in plan investitii de circa 2,5 miliarde de euro pentru dezvoltarea unor proiecte rezidentiale cu 16.500 de locuinte in Bucuresti in urmatorii ani. Cel mai mare proiect al Copper Beech va fi dezvoltat la 15 kilometri de Bucuresti, in nordul Capitalei, in urma unei investitii de 800 mil. euro, si va cuprinde 1.800 de locuinte si se va intinde pe 380 de hectare.
"BCR se implica puternic, pe termen lung, in construirea de noi parteneriate cu societati de dezvoltare imobiliara", a declarat Dragos Stoian, directorul executiv al Directiei Finantari Imobiliare din cadrul bancii.
Copper Beech a lansat anul acesta primul sau proiect rezidential, denumit Blue Tower, in care va investi 30 mil. euro si va cuprinde un bloc de 156 de apartamente in cartierul Colentina.
"Anul viitor vom incepe constructia a circa 7.000 de locuinte in Capitala, avand in vedere ca am achizitionat deja peste 6 milioane de metri patrati in Bucuresti si in imprejurimi", spune Singh, care a fost in perioada 1998-2002 presedinte si director executiv al companiei Telemobil, operatorul serviciului de telefonie mobila Zapp.
Actionarul majoritar al grupului este firma Copper Beech Group inregistrata in Cipru si controlata in principal de investitori britanici, in vreme ce Diwaker Singh detine o participatie minoritara.
Din grup fac parte in prezent 11 firme, urmand ca pe viitor sa ajunga la un total de 17-18 firme.
Copper Beech a investit pana in prezent circa 62,5 milioane de euro in achizitionarea de terenuri si va investi alte 100 mil. euro pentru terenuri in urmatorii trei ani, potrivit ultimelor date disponibile.
Astfel, creditul de 575 mil. euro acordat de BCR va asigura extinderea mai rapida a investitiilor Copper Beech in proiecte rezidentiale, avand in vedere ca initial britanicii au anuntat ca vor ajunge anul viitor la investitii de 350 mil. euro.
"Aceasta este una dintre cele mai importante colaborari in domeniul finantarilor de proiecte rezidentiale din Romania. BCR dovedeste astfel un angajament puternic fata de compania noastra si fata de viitorul pietei imobiliare din Romania", a afirmat Diwaker Singh, managing director al Cooper Beech.
Grupul va lansa 17 proiecte in urmatorii cinci ani, iar primul consta in constructia unui bloc de 16 etaje, cu 156 apartamente, in Colentina, Bucuresti.
Din grup fac parte circa 11 firme (Copper Beech Capital, Copper Beech Comert, Copper Beech Development, Copper Beech Golf Development, Copper Beech Holding, Copper Beech Hospitals, Copper Beech Hotels & Resorts, Copper Beech Housing, Copper Beech Invest, Copper Beech Luxury Homes, Copper Beech Services), urmand ca pe viitor sa ajunga la un total de 17-18 firme.
BCR este cea mai mare banca din Romania in functie de active.
Institutia face parte din grupul austriac Erste Bank der Oesterreichischen Sparkassen, care a platit, in toamna anului trecut, 3,75 mld. euro pentru a prelua 61,88% din actiuni de la statul roman (36,88%), BERD si IFC, in cea mai mare tranzactie de privatizare derulata in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO