Companii

Cora a schimbat directorul la centrala de achizitii Provera

27.05.2009, 15:50 572
Centrala de achizitii de produse alimentare a retelelor de magazine Cora si Profi, compania Provera Romania, va fi condusa de Aura Radulescu, fostul responsabil de achizitii nealimentare de la Cora, potrivit datelor comunicate de reprezentantii retelei.
Aura Radulescu, care lucreaza in cadrul Cora din anul 2005, il inlocuieste pe Eugen Zbircea, cel care a condus operatiunile Provera Romania din anul 2007. Zbircea a ramas in cadrul Cora si este posibil sa preia conducerea unui magazin al retelei in urmatoarea perioada.
Eugen Zbircea, 34 de ani, s-a intors in cadrul retelei Cora, unde a lucrat inainte de a fi transferat la Provera Romania. Ultima pozitie pe care a ocupat-o in cadrul operatorului de hipermarketuri a fost aceea de manager al raionului de detergenti, intre 2002-2004. Cora are in prezent aproximativ 3.000 de angajati, iar inaugurarea unitatii din Sun Plaza va crea 800 de locuri de munca in cadrul companiei.
Provera a avut anul trecut o cifra de afaceri estimata la peste 300 mil. euro la nivel local.
Reteaua Cora are operationale in prezent trei hipermarketuri si va inaugura o noua unitate in centrul comercial Sun Plaza din Bucuresti, in luna octombrie a acestui an. Cora face parte din grupul franco-belgian de retail Louis Delhaize, ca si reteaua de magazine cu discount Profi, care opereaza in prezent 55 de unitati in Romania.
Pe piata romaneasca, o alta centrala de achizitii importanta este Rewe Group Buying (pentru retelele Billa si Penny Market).
Recent, grupul german Metro, care detine centrala Metro Group Buying, a decis sa renunte la divizia de achizitii, pe care a anuntat ca o va integra in subsidiarele locale ale retelelor detinute.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels