Companii

Cora vinde mărci private de 40-47 mil. euro

Cora vinde mărci private de 40-47 mil. euro

Foto: Mihai Dascalescu

Autor: Cristina Roşca

26.12.2011, 13:17 735

Philippe Lejeune, şeful lanţului de hipermarketuri Cora România cu afaceri de 328 mil. euro, spune că mărcile private au ajuns să contribuie cu 12-14% din cifra de afaceri a companiei, iar ponderea poate creşte în continuare.


"În statele dezvoltate din vest acestea ajung să contribuie şi cu 25%. Situaţia se poate repeta şi în România însă trebuie găsite produsele care să atragă clienţii", spune francezul.

El spune că ponderea mărcilor private în afacerile Cora a crescut şi continuă să crească pentru că românii încep să capete încredere în astfel de produse. Mai mult, ei continuă să caute cel mai mic preţ.

"Este normal să caute cele mai ieftine produse. Aşa se întâmplă oriunde în lume şi în timp de boom şi în timp de criză", adaugă el.

Cea mai mare pătrundere o au mărcile private pe segmentul alimentar, însă şeful Cora spune că începe să se simtă o creştere a vânzărilor pentru mărcile private non-food.

Produsele mărci private Cora din segmentul alimentar sunt realizate în proporţie de 90% în România. "Până acum nu am avut probleme cu furnizorii români, aceştia fiind chiar dispuşi să lucreze cu noi", spune Lejeune.

În condiţiile în care cifra de afaceri a Cora urmează să crească în acest an, potrivit estimărilor lui Lejeune, cu 1-2%, până la 330-335 mil. euro, mărcile private vor contribui cu 40-47 mil. euro.

Mărcile private ale retatlerului sunt Cora (produse alimentare, detergenţi şi cosmetice, sport, bricolaj, etc), Winny (alimente), Tradiţia Gustului (alimente), Nature Bio (produse ecologice), Prieten Vechi şi L'ame du terroir (vin), Prima (băuturi alcoolice) şi Gourmand (produse tradiţionale franţuzeşti). Astfel, mărcile private ale Cora se adresează mai multor categorii de clienţi: pentru cei cu venituri sub medie (Winny), cu venituri medii (Cora) şi peste medie (Gourmand).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO