Companii

Corneliu Bodea, Adrem Invest: Obiectivul principal pentru 2014 îl reprezintă ieşirea la export cu toate produsele

Corneliu Bodea, Adrem Invest: Obiectivul principal pentru...

Autor: Mirabela Tiron

25.12.2013, 19:58 1191

Corneliu Bodea, vicepreşedintele companiei Adrem Invest, specializată pe aplicaţii industriale şi care a fost premiată anul trecut la “Campioni în Business”, spune că se bucură să constate consolidarea comenzilor din afara României pe domeniul metalurgiei din ţări precum China, Coreea, Uzbekistan.

“Obiectivul principal pentru 2014 îl reprezintă ieşirea la export cu toate produsele şi serviciile pe care le oferă compania noastră, urmând exemplul Diviziei Ingineria Proceselor, afacere care este prezentă cu proiecte pe patru continente”, a spus Corneliu Bodea, adăugând că un alt obiectiv major îl constituie promovarea gamei de soluţii şi produse destinate eficienţei energetice.

Afacerile companiei Adrem Invest, controlată de Corneliu şi Adrian Bodea, doi fraţi din Bucureşti, au avut un ritm de creştere de 30% în ultimii doi ani, urmând să ajungă la peste 50 milioane de euro până la sfârşitul acestui an, după circa 39 milioane de euro în 2012. Anul acesta, în jur de jumătate din rulaj a venit de pe pieţele externe.

“Au fost şi sunt încă multe momente dificile în antreprenoriat, fiecare a fost mai dificil decât altul din anumite considerente. (...) Lipsa momentelor dificile ar desfiinţa antreprenoriatul şi am trăi într-o lume moartă sau ideală”, spune el.

Antreprenorul mai spune că anul acesta numărul de angajaţi a crescut cu circa 200 de persoane. “Am finalizat cea mai importantă investiţie a grupului nostru şi anume Centrala de Cogenerare pe biomasa din municipiul Suceava. Începând de câteva săptămâni, această centrală furnizează întreg necesarul de agent termic pentru locuitorii Sucevei”, potrivit lui. Investiţia s-a ridicat la 90 de milioane de euro.

Întrebat de ZF ce ar face dacă ar fi la guvernare, el a spus că “nereprezentând un partid, ci o companie, este greu să precizez ce aş face într-o situaţie în care nu mă voi afla niciodată. Însă ceea ce cred eu că-i lipseşte României în acest moment este realinierea strategiilor pe aproape toate domeniile la noul context economic global”.

În prima parte a acestui an, compania Adrem Invest din Bucureşti a reuşit să-şi adjudece contracte de 25 de milioane de euro în China, Coreea de Sud şi Uzbekistan.

Compania a depăşit anul acesta cifra de 1.000 de angajaţi, de la o medie de 850 de salariaţi la sfârşitul lui 2012. Dintre aceştia, în jur de 600 lucrează în servicii legate de reţelele de distribuţie energie electrică şi gaze, iar restul sunt implicaţi în activităţi de inginerie şi pro­ducţie. Circa 90% din angajaţi lucrează în România. Pe plan internaţional, compania are un birou de marketing şi vânzări în China, care funcţionează de aproximativ o lună şi unde lucrează numai angajaţi chinezi.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO