Companii

Cresterea costurilor a afectat profitul Caroli in T1

23.05.2008, 21:47 21

Caroli Foods, unul dintre cei mai mari producatori locali de mezeluri, a inregistrat in primul trimestru din acest an o cifra de afaceri de 13 mil. euro, in crestere cu 19% fata de aceeasi perioada din 2007 si un avans al profitului operational de 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Profitul operational a fost cu 10% sub asteptari in primul trimestru al acestui an din cauza cresterii costurilor in aceasta perioada cu aproximativ 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut", a declarat Dan Timotin, directorul financiar al Caroli Foods.
Potrivit reprezentantilor Caroli, majorarea cu 15% a pretului materiei prime in primul trimestru al acestui an a avut cel mai mic impact la nivelul businessului.
"Costurile cresc in Romania, nu doar din cauza majorarii preturilor materiilor prime, dar si a altor ingrediente care intra in productie, a fortei de munca sau a altor bunuri si servicii", a declarat Haluk Akdemir, directorul executiv al Caroli Foods.
Pentru acest an, grupul vizeaza un rulaj de 63,1 mil. euro, cu un avans de 15% fata de 2007 si un volum al vanzarilor de peste 23.000 de tone de produse procesate.
Grupul si-a bugetat pentru 2010 dublarea cifrei de afaceri fata de anul 2006, realizarea unui volum al vanzarilor de 31.000 de tone anual si o crestere a profitului operational cu 150% fata de rezultatele obtinute in urma cu doi ani. Este prima data cand Caroli anunta previziunile companiei pe termen mediu, dupa ce anul trecut grupul a decis sa schimbe modul de raportare, anuntand rezultate consolidate in loc de rezultate cumulate.
Reprezentantii companiei au declarat ca sunt interesati de noi achizitii, dupa finalizarea integrarii capacitatilor de productie ale producatorului Maestro din Cluj, achizitionat in 2005.
Grupul Caroli , controlat de familia El Solh din Liban, detine 10,3% din piata locala a preparatelor din carne, potrivit studiilor MEMRB, citate de companie, principalii sai competitori fiind CrisTim, Aldis, Angst, Elit Cugir si Tabco-Campofrio.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO