Companii

CrisTim se imparte in divizii pentru eficienta

09.03.2007, 19:18 29

Radu Timis, presedintele grupului CrisTim, cel mai mare jucator de pe piata locala a mezelurilor, spune ca anul acesta compania se va reorganiza pe linii de business independente, pentru a mari eficienta fiecarei activitati.
"Am luat aceasta decizie pentru cresterea eficientei, vizualizarea cheltuielilor si a managementului. In plus, am putea atrage fonduri de dezvoltare pentru fiecare linie de business", a declarat Radu Timis, presedintele companiei CrisTim.
CrisTim deruleaza activitati de productie de mezeluri, distributie, retail de bunuri de larg consum, productie de preparate pentru dejun, detine o ferma de animale si o companie de constructii.
"Anul acesta vom desprinde fiecare activitate, organizandu-le ca linii de business independente", spune Timis.
Grupul CrisTim a anagajat casa de avocatura Bostina si Asociatii pentru a realiza reorganizarea juridica a companiei, procesul urmand sa fie finalizat peste sase luni.
CrisTim a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri consolidata de 118 milioane de euro si o marja operationala de 11%, in scadere de la 14% in 2005, pe fondul unor investitii mai mari in activitatea de productie.
Compania estimeaza in acest an o cifra de afaceri consolidata de 130 de milioane de euro, mizand pe o crestere de 15% a vanarilor fata de anul trecut. Grupul CrisTim a ajuns la 3.300 de angajati, dupa ce si-a majorat anul trecut efectivul cu 800 de persoane. Cu toate acestea, reprezentantii CrisTim spun ca una dintre cele mai mari probleme pentru companiile din industria alimentara este lipsa specialistilor, la nivel de management.
"Pe segmentul nostru de activitate nu exista manageri, pentru ca pe cei vechi nu-i mai primeste nimeni, iar cei noi nu s-au format inca", spune Timis.
Piata mezelurilor este una dintre putinele dominate de companii romanesti, majoritatea fiind afaceri de familie: CrisTim, Aldis Calarasi, Caroli sau Angst.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO